5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Lecsófőző Vigasság, Börgöndi Repülőnap és Magyar Nemzeti Cirkusz
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV-csoport
Fehérvári programok a hétvégére: Lecsófőző Vigasság, Börgöndi Repülőnap és Magyar Nemzeti Cirkusz

Erre a hétvégére, de különböző napokra esik az ősz két, talán legerősebb fehérvári programja, a Lecsófőző Vigasság (szombat) és a Börgöndi Repülőnap (vasárnap). Vasárnapig ráadásul cirkusz is van a városban, és a Magyar Dal Napját ugyancsak most rendezik. Tovább is van, mondjuk még?

Gasztro: Fehérvári Lecsófőző Vigasság
Mikor?: Szeptember 8., szombat 06:30-
Hol?: Zichy liget, Dózsa György út, Móri út

Kell még ide valamit írni, vagy elég annyi, hogy szombaton lecsó? A fehérváriak többsége pontosan tudja, hogy minden szeptemberben van egy nap, amikor a Zichy ligettől kilométereken át hömpölyög a tömeg és az emberekkel együtt a lecsó illata. Idén több mint hatszáz bográcsban rottyantanak oda a paradicsomnak, paprikának, hagymának és egyéb tetszőleges kiegészítőknek. A zsűri szokás szerint keresi majd a lecsókirályt, a zene betölti az egész napot, és mindenkinek lesz egy tuti tippje, amivel aztán tényleg... Hogy a tojás... Meg a kolbász... Nem, nem csemege, hanem a csípős... És chili nélkül egy tapodtat se... Avokádót ne tegyünk bele? Ne.

Családi: Magyar Nemzeti Cirkusz
Mikor?: Szeptember 5-9., szerda-vasárnap
Hol?: Vásártér

Cirkusz van a városban. A helyszín a szokásos (Vásártér), a műsor extrább, mint valaha. A Magyar Nemzeti Cirkusz nemzetközi szinten is díjazott társulata vasárnapig vendégszerepel Székesfehérváron. A társulat nem is egy, hanem rögtön több oroszlánnal érkezett, ahogy elefántokat, lovakat, zsonglőröket és bohócot is láthatunk a porondon. Fellép náluk a brazil pókember, sőt, még egy zsiráf is befér a hatalmas sátorba. Gyerekkel és gyerek nélkül is kiváló szórakozást ígérnek mindenkinek. Ha a szó nem volt elég, akkor mindez egy videóban:

Fesztivál: Börgöndi Repülőnap
Mikor?: Szeptember 9., vasárnap 18:00
Hol?: Börgöndi Repülőtér

Egyszer csak el kéne menni a Börgöndi Repülőnapra, ha még nem voltál. És miért ne lehetne ez az alkalom az idei? A hírek szerint jó idő lesz, ráadásul szokás szerint jó programokkal. Kezdő repülőnapozók figyelmébe ajánljuk, hogy az események jelentős része nem meglepő módon a levegőben zajlik, ezért érdemes valamilyen mobil fekvőalkalmatossággal felszerelkezve - úgynevezett pléd - megközelíteni a helyszínt, hiszen mégiscsak kellemesebb a fűben heverészve bámészkodni, mint hazatérés után önmasszázst alkalmazni sajgó nyakcsigolyáinkon. Aki ennél merészebb, és nem csak nézni szeretne, annak lesz lehetősége repülni is. A részletes programért a rendezvény hivatalos honlapját érdemes feltúrni.

Zene: Magyar Dal Napja
Mikor?: Szeptember 9., vasárnap 17:00-
Hol?: A Szabadművelődés Háza

Erős hétvége erős lezárása lehet egy kis tóparti zene. Szeptember második vasárnapja mindig a Magyar Dal Napja, Fehérváron pedig fehérvári zenekarokkal ünneplünk. A Szabadművelődés Házában délután öttől ott lesz a Hungarikum Együttes, Gyánó Huba, a Passz, a Tű, a Nyolcpluszhat Duó és a MéhKasAula is. 

Sport: A Futball Éjszakája
Mikor?: Szeptember 7., péntek
Hol?: Csákvár, Felcsút

Most sajnálhatjuk igazán, hogy még nem készült el a Sóstói Stadion. Az első Futball Éjszakáján ugyanis kinyílnak az ország stadionjai, szabad a bejárás a szurkolóknak, az ország 18 nagyvárosának csapatai ezen felül különböző programokkal is készülnek. Fejér megyéből a csákvári csapat többek között bográcsozással, kispályás focival, 11-es rúgó versennyel és aerobikkal (!!!) várja szurkolóit. Ehhez képest Felcsúton footdarts, célbarúgó, dekázó és kapufarúgó verseny, teqball és hajfonás (!!!) is lesz. Őrület, téboly. További programok és részletek a hivatalos honlapon

Mozi: Végállomás: esküvő
Mikor?: Szeptember 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Megvan az állandóan zsörtölődő, a bulit azonnal kinyíró típus? Róluk szól ez az amerikai romkom, amit szándékaink szerint a hétvégén mi is megnézünk, vasárnapra pedig jól meg is kritizálunk. Addig a sztori: a két elviselhetetlen a közös barátok esküvőjére utazik, ahol természetükből adódóan mindenben a hibát keresik, de leginkább egymásban. A kölcsönös utálat aztán szépen lassan átalakul, és az asztal lapjától jelentősen elemelkedő mennyiségű bankjegyet mernénk arra tenni, hogy a végén még össze is jönnek. Kíváncsian várjuk, hogy az egyébként mostanában többnyire komor szerepekben felbukkanó Keanu Reeves és az utóbbi időben kissé eltűnt Winona Ryder mit hoz ki magából. De leginkább egymásból.

UPDATE: Kritikánk a filmről itt: Wynona RIder és Keanu Reeves romantikus kálváriája - Végállomás: esküvő kritika

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek