5 évnél régebbi cikk

Tudod melyik állattól kapta Csubakka a hangját?
Fehérvár Médiacentrum fotója
starwars.com
Tudod melyik állattól kapta Csubakka a hangját?

Mindenki kedvenc Chewbaccája olyan elmaradhatatlan része a Star Wars-legendának, mint a Jedi lovagok. Ám míg utóbbiak hangja a szinkronlistából egyértelműen kiolvasható, addig Csubiét csak találgattuk. Mostanáig!

Arról már több éve lerántották a leplet, hogy mi inspirálta a fénykardok hangját. Még 2014-ben a film sound-dizájnere, Ben Burtt árulta el, hogy ez volt az első hangok egyike, amiket megtervezett a Star Warsban, és hogy nagy hatással voltak rá a vetítőgépek, amelyek mindig mágikusan zümmögtek. Úgy képzelte el, a fénykardnak is valahogy így kéne "megszólalnia." A suhintásnak kölcsönzött csattanás-szerűséghez pedig egy elektronikus hiba adta az ötletet.

Csubakka viszont nagyon is élő személy, legalábbis a filmben, így a Csillagok Háborúja egyik kedvenc karaktere egyértelműen csak élőlény hangján szólalhatott meg. De hogy ki inspirálta a Csubi jellegzetes és öblös hangját, azt eddig legfeljebb találgathattuk. Most azonban vége az álmatlan éjszakáknak, mert megérkezett a megoldás. Te melyik állatra tippeltél?  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek