5 évnél régebbi cikk

Ma este mutatják be a Chicagót a Vörösmarty Színházban
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMa este mutatják be a Chicagót a Vörösmarty Színházban
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined

Hírnév, alkohol, bűnözők és önfeledt szórakozás. Közel a Chicago fehérvári premierje: ma este mutatja be a világszerte évtizedek óta népszerű musicalt a Vörösmarty Színház. A főszereplő Roxie Hartot Kiss Diána Magdolna kelti életre.

A Chicago közel 40 éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. A siker titka, hogy a szerzők elegyítették a fanyar társadalmi szatírát a káprázatos buja revüvel, amely Horváth Csaba rendező fantáziáját is megmozgatta: "Igyekeztem a magam módján megrendezni ezt az előadást. Természetesen azt is szem előtt tartottam, hogy a néző magára ismerjen, illetve felismerje azt a kort, amelyben él és megtalálja ennek a kornak az aktuális problémáit és kérdéseit, illetve arra is igyekeztem ügyelni, hogy a musical műfajának megfelelően legyen ábrázolva a történet."

A sztoriról röviden annyit, hogy a Roxie Hart szerepében tündöklő Kiss Diána Magdolna egy nap besokall: hidegvérrel lelövi szeretőjét. A gyilkosság természetesen halálbüntetést von maga után, amelyet Mrs. Hart úgy kíván megúszni, hogy a dörzsölt sztárügyvéd, Billy Flynn (Sághy Tamás) segítségével a címlapokon mossa tisztára magát. Rajtuk kívül feltűnik még a darabban Velma Kelly szerepében Varga Gabriella, Amos Hartként Krisztik Csaba, nem beszélve Vásáry André Mary Sunshine-járól és Váradi Eszter Sára Morton mamájáról.

A témáról bővebben a Fehérvár TV készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek