5 évnél régebbi cikk

Zengett a város éjszaka az épülő Sóstói Stadion hangosbemondójától
Zengett a város éjszaka az épülő Sóstói Stadion hangosbemondójától

Pontban éjfélkor megszólaltak az épülő Sóstói Stadion hangszórói, és közel két órán át az egész város zengett az aréna tűz esetén életbe lépő kiürítési tervétől. Egy biztos: a stadion akusztikája remek, hiszen a legtöbb városrészből jelezték az internetezők, hogy hol élesebben, hol tompábban, de mindenhol hallható volt a fehérvári éjszakát betöltő próbariadó.

Éjjel egykor értünk az épülő stadionhoz. A teljesen kivilágított épület hangosbemondója ekkor már egy órája harsogott az aréna kiürítési tervétől. A Szeretem Székesfehérvárt facebookos csoportban közel száz hozzászólásnál járt az a poszt, ami valamivel éjfél után indult és a hozzászólók folyamatosan jelentették, hogy ki melyik városrészben és milyen minőségben hallja a folyamatosan ismétlődő szöveget.

Figyelem, figyelem! Ez egy tűzriadó. Kérem, hagyják el az épületet a meghatározott irányban!

Vagy valami ehhez hasonló pár mondatot ismételgetett a fehérvári éjszakában egy amúgy kellemes, fiatal női hang.

Ráchegy, Öreghegy, Víziváros, Felsőváros, Maroshegy: csak néhány városrész, ahonnan jelezték a netezők, hogy hallják a hangosbemondót. A csoport tagjai közül többen jelentették, hogy a helyszínre tűzoltók és mentő is érkezett, sőt, füst is gomolyog arrafelé. Ottjártunkkor már sem a tűzoltóknak, sem a mentőknek, de még csak a füstnek sem volt nyoma. Ezzel szemben a teljesen kivilágított épületben néhányan sétálgattak, valaki pedig épp akkor távozott a kerékpárján. Láthatóan nyugodt volt az építési terület, mintha a minden a legnagyobb rendben lenne. Ehhez képest így zengett a Vidi új stadionja csütörtökön hajnali egykor:

A hangosbemondó végül néhány perccel hajnali kettő előtt némult el.

Székesfehérvár polgármestere csütörtök reggel a Facebookon kért elnézést a kivitelező Strabag által vezetett konzorcium nevében is a szerencsére téves riasztásért és a technikai hibáért:

Borítókép: Fiers Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek