5 évnél régebbi cikk

Már a karácsonyi rohamra készül a Magyar Posta
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Illyés Tibor
Már a karácsonyi rohamra készül a Magyar Posta

Raktárainak bővítésével és egy új, nagy teljesítményű csomagfeldolgozóval készül az év végi forgalomra a Magyar Posta. Várakozásaik szerint a csomagforgalom idén is rekordot dönthet.

Az online vásárlás folyamatos térhódításával és a világot a pár száz forintos rendelésekkel elárasztó Kínának köszönhetően az elmúlt években rendre elesett a Magyar Posta a karácsonyi kézbesítések során. Bejegyzések százai (ezrei?) árasztották el a netet, amiben a pórul járt vásárlók azt kifogásolták, hogy a fa alá szánt ajándékok már csak az új év első napjaiban, vagy akár még ennél is jóval később érkeztek meg. A posta most idejében elkezdte a felkészülést a várható év végi rohamra. 

Hétfői közleményük szerint a Magyar Posta 5 ezer négyzetméteres, hétköznapokon éjjel-nappal működő Csomag Logisztikai Központjában egy hete tömeg- és térfogatmérésre is képes csomagfeldolgozó rendszer üzemel. A csaknem 1 milliárd forintért beszerzett gépsor óránként 10 ezer, egyenként 10 kilogramm tömegű csomagot is tud kezelni, ezzel a háromszorosára bővült a csomagfeldolgozó kapacitás.

A tájékoztatás szerint a fővárosi beruházás mellett országszerte 60 postán bővítették a raktárakat, tárolókat és csomagkiadó helyeket, továbbá eszközbeszerzésekkel és szorosabb partneri együttműködésekkel is készülnek a növekvő terhelésre.

A november végi árleszállításoktól a majdnem karácsonyig tartó csúcsidényben a Magyar Posta a tavalyit 30 százalékkal meghaladó küldeményforgalomra számít, ezért megerősíti a logisztikát és a kézbesítést is - közölték.

Az előrejelzések és az eddigi adatok alapján az árutartalmú küldemények száma 20 százalékkal nőhet, a csomagforgalom idén is rekordot dönthet - írták. Hozzátették, hogy 2017-ben a belföldi csomagok száma meghaladta a 21 milliót, a külföldről bejövő árutartalmú küldemények száma a 18 milliót. Megjegyezték, hogy a nemzetközi webáruházak forgalma miatt már kora ősszel megnő, ezért hetekig is elhúzódhat a külföldről érkező küldemények szállítási ideje.

Kifejtették, a Magyar Posta csak a szállítás utolsó szakaszáért felel, az ügyfeleket pedig arra kérik, hogy időben rendeljék meg a termékeket.

(Forrás: MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek