5 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári kezdeményezésből országos összefogás: jótékonysági licit a Vadmadárkórház segítésére
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/vadmadarkorhaz
Székesfehérvári kezdeményezésből országos összefogás: jótékonysági licit a Vadmadárkórház segítésére

Elütött, áramütést szenvedett, sérült madarak, vadállatok gyógyulnak, és sokszor életük végéig laknak a sukorói Vadmadárkórházban, amelyet önkéntes csapat működtet. De hogy ők gyógyíthassanak, most mindenki segíthet a Facebookon indult jótékonysági liciten!

Madaraknak és vadon élő állatoknak a legkiszolgáltatottabb pillanataikban nyújt segítséget a székesfehérvári, sukorói Vadmadárkórház, és ahogy júliusban a megmenekült, elbűvölő mosómedvék kapcsán is írtuk, az intézmény alapítványként működő civil szervezet, amely csak támogatásokból tudja fenntartani magát. A Vadmadárkórházat pedig most hatalmas összefogással, a Facebookon indult jótékonysági liciten egy ország próbálja támogatni, hogy ne kelljen többé kiírni az ajtóra: zárva, mert elfogyott az állatok kezelésére szánt összeg, nem tudnak több beteget fogadni.

Pedig sérült, leggyakrabban éppen az ember miatt bajba jutott kisállatokból minden nap bőven érkezik, és az sem számít ritkaságnak, hogy a Vadmadárkórház önkéntesei a "hivatalos" munkanapjukat követően hajnali egykor tudják csak becsukni maguk mögött a műtő ajtaját. 

 A jótékonysági licit kapcsán kialakult összefogás azonban jól példázza, hogy egyre többen vannak, akiknek igenis számít, hogy segíthessenek. Az árverés ugyanis eredetileg Székesfehérvárról, magánszemélytől, Pintér Dórától, valamint baráti körétől és papagájos Facebook-csoporttagok felajánlásaiból indult, mostanra pedig már az ország több pontjából csatlakoztak hozzá, és olyan művészek is a kezdeményezés mellé álltak, mint Oszter Alexandra vagy a Sturcz-Wittner Festőstúdió Fess-Te-gess csapata.

"Eredetileg mint magánszemély beneveztem az egyik nemespagagájunkat, Mirát egy állatvédők által szervezett versenybe, ám azt a versenyt különböző problémák miatt megszüntették. Ekkor döntöttünk úgy a családommal, hogy majd akkor mi szervezünk egy olyan árverést, amelynek teljes összege a kórház támogatására fordítódhat" - mondta el Pintér Dóra, aki maga is állatszerető emberként többször mentett és vitt bajbajutott madarat a Vadmadárkórházba.

Az október 14-én 21 óráig tartó jótékonysági licitre pedig végül az ország legkülönbözőbb pontjáról a legkülönbözőbb felajánlások érkeztek, így aztán mostanra szinte mindenre lehet licitálni, kinek-kinek adakozókedvétől és lehetőségétől függően. A szabály igazán egyértelmű: licitálni az adott felajánlás képe alatt kommentben lehet. A csodás adományok között olyan felajánlások vannak, mint például a már említett, Oszter Alexandra akvarell:

A Sturcz-Wittner Festőstúdió Fess-Te-gess csapatától érkezett csodás akril festmény.

Licitálhatunk továbbá egyedi hűtőmágnesekre és bögrékre, madaras és különböző kisállatos termékekre: ajándékcsomagokra, könyvekre, belépőkre, papagájjátékokra, etetőkre és ajándékutalványokra, de különleges növényekre és fákra, kézműves és igazán egyedi darabokra is, amelyek között madaras póló, kerámiák, kopogtatók, ékszerek, szappanok és horgolt kulcstartók is vannak. A jótékonysági licit tehát október 14-én 21 óráig tart, és felajánlásokból a befolyt összeget teljes egészében a Vadmadárkórház kapja meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek