5 évnél régebbi cikk

Biofűtől bekábult fiatalokat videóztak le a Palotavárosban
Biofűtől bekábult fiatalokat videóztak le a Palotavárosban

Valószínűleg biofűtől kábultak szobor merevvé azok a fiatalok, akikről egy videó is kering az interneten. A drogosok a Jancsár parkban voltak teljesen beállva, a városlakók szerint nem ez volt az első ilyen eset, gyakran látnak hasonlót. Az Egészségdokk Alapítvány szakemberei szerint, nagyon könnyű hozzájutni ehhez a kábítószerhez, olcsó és gyors hozzászokást eredményez.

Ez az a videó, amely a napokban bejárta a Facebookot – a felvétel nem a fővárosi Hős utcában készült, hanem Székesfehérváron a Jancsár parkban, nem messze az ott lévő iskolától, óvodától. A fiatalok valószínűleg kábítószereztek és ugyanúgy mint Pesten, az úgynevezett varázsdohánytól kerülhettek öntudatlan állapotba. Az egyik itt lakó szerint a drogosok néhány hete jelentek meg a környéken, bár nem bántanak senkit, megrémítik a palotavárosiakat.

Gönczi Gábor, az Egészségdokk Alapítvány szakmai vezetője így nyilatkozott a biofűről: "Ha valaki ezt cigarettába töltve elszívja, mint ahogy általában teszik, akkor rövid időn belül, körülbelül egy fél-egy percen belül teljesen betompul az agya, elveszti a kapcsolatot a külvilággal. Lóg a feje, elernyednek a végtagjai nem nagyon van világánál, ha az ember ilyenkor meglökdösi az illetőt, akkor megpróbál fókuszálni, próbál összpontosítani arra, hogy ki van ott, ez körülbelül 10-15 percig tart, utána mennek és fogyasztanak tovább.”

A megyei rendőrség szóvivője azt mondja, a Jancsár parkba történt esethez senki sem hívott rendőrt, de a kapitányság munkatársai viszonylag rendszeresen járnak el hasonló esetekben. Az egyenruhások azt kérik, aki hasonlót lát, hívja a 112-es segélyhívót. Ha a vér- és vizeletvizsgálat bebizonyítja, hogy a gyanúsított tiltott szert használt, a rendőrség büntetőeljárást indít. Ha azonban a szintetikus kábítószer összetevői nem szerepelnek a listán, az egyenruhások tehetetlenek. A biofű komponensei folyamatosan változnak, és hatásuk kiismerhetetlen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek