5 évnél régebbi cikk

Ingyenes járműátvizsgálás és látásellenőrzés a Fejér megyei sofőröknek is december 7-ig
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Ingyenes járműátvizsgálás és látásellenőrzés a Fejér megyei sofőröknek is december 7-ig

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott a Látni és látszani országos kampányhoz, melynek keretében december 7-ig az akcióban résztvevő szervizekben térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművük világító és fényjelző berendezéseit, valamint gumiabroncsait a megyei sofőrök, a regisztrált optikákban pedig a látásukat ellenőriztethetik díjmentesen.

A Látni és látszani országos kampányhoz csatlakozott Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is: melynek keretében a gépjárművezetők 2018. október 17-e és december 7-e között Fejér megyében is térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművük világító és fényjelző berendezéseit, valamint gumiabroncsait az akcióhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikai szaküzletek díjmentes látásellenőrzéssel és tanácsadással várják a járművezetőket.

Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

A közlekedésbiztonsági kampány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös szervezésében zajlik. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az országos kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívja fel a közlekedők figyelmét.

A rendőrök az akció ideje alatt a megye több pontján baleset-megelőzési tanácsokkal segítik a közlekedőket, akik részletes felvilágosítást kaphatnak majd a láthatósággal kapcsolatos tudnivalókról is.

A kampánnyal kapcsolatos, folyamatosan frissülő információkról a latnieslatszani.hu  weboldalon tájékozódhatsz.

 

Forrás: police.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek