5 évnél régebbi cikk

Nagy őszi-téli táskamustra
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Nagy őszi-téli táskamustra

Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas táskákat hordjunk! Ezért összeszedtem egy listában az előttünk álló hideg hónapok táskadivatját.

Ebben a bizonyos listában az apróságok és méretes darabok éppúgy megférnek egymás mellett, mint a hímzett, rojtos, strasszos, láncos verziók vagy a képregény minták, esetleg néhány régi kárpitmotívum újragondolt verziója. Ezek szinte mindegyike hölgyszívek millióit dobogtatja meg időről-időre, s csupán egy nehézség van velük kapcsolatban, a választás! Ezt megkönnyítendő összeszedtem azokat az alap irányvonalakat és trendeket, amik valamelyest megkönnyíthetik ezt. Szóval vágjunk is bele...

1. Ismét hódítanak a klasszikus formák

A letisztult vonalvezetés, a klasszikus és elegáns megjelenés az, amivel minden évszakban biztosra mehetünk, s ez az, ami mindenki számára tetszetős, és ami szinte minden alkalommal megállja a helyét! Biztosan nem hibázol vele, hiszen minden szetthez passzol - ilyenkor ősszel, télen főleg monokróm és a föld színekben. Ettől függetlenül én továbbra is azt javaslom, hogy aki megteheti, mindenképpen vigyen bele egy kis „életet”, egy kis színt, esetleg válasszon egy extra díszítőelemmel ellátott verziót. Amitől ez egy egyedi és különleges darab lesz, s amiben Te is alaposan benne vagy, a stílusod és az egyéniséged egyaránt!

2. 2018 telén is a méret a lényeg

Az óriási pakolós táskák télen is tarolnak, hiszen elrejtenek mindent (például a sapkát és a sálat is) és kifejezetten stílusosak is. A színek és az anyagok tekintetében a határ itt is a csillagos ég. Télen az időjárás viszontagságai miatt talán praktikusabb a bőr vagy a napjainkban oly népszerű steppelt orkán anyag. Ezek a táskákat kevésbé ajánljuk apró termetű hölgyeknek, hiszen őket tovább kicsinyítik. Számukra kisebb méretet javallott választani elkerülve a “batyu-hatású” végeredményt.
3. A fagyos szentek

Nem tudom, ki hogy van vele, de én 15 fok alatt már megfagyni készülök!  Akik hozzám hasonlóan vélekednek erről, ők igazán imádni fogják ezt a trendet, ami már ránézésre is melengeti a testünket és lelkünket is. A pihe-puha műszőrmék a szivárvány minden színében kaphatók. S, hogy mivel is viseljétek? Nincsenek szabályok! Így például, ha egy másik szőrmével együtt viselnétek, az is belefér. A lényeg, hogy a színek és a minták passzoljanak. De abszolút vagány egy military kabáttal, vagy egy menő farmer szettel is, így egy kicsit kontrasztosabb lesz a megjelenésed!

4. A színek bűvöletében

Szerintem viszonylag kevesen és nehezen bírják ki az őszt és a telet csupa szürkében és feketében, ugye?! Amennyiben te is így vagy vele, akkor nyugodtan dobd fel a hideg napokat egy jól megválasztott pasztellszínű táskával. Hiszen ezek az árnyalatok idén télen is hódítanak majd, s egy vidám színű kiegészítő biztosan téged is jobb kedvre derít majd. S, hogy mivel kombináljuk? A leginkább a világos téli darabokhoz, a fehérhez, szürkéhez illik, de kiválóan passzol az idei tél slágeréhez a farmerhez és rajta kívül még számtalan anyaggal kombinálható kiválóan.

5. Állatkert az egész világ

Gondolom, senkinek nem mondok újat vele, ha azt állítom, hogy idén télen az állatminták is visszatértek a divatba, így a kiegészítők terén is abszolút tökéletes választás lehet. Ez annál is inkább igaz, hiszen a téli időszakban mindig jelen vannak a leopárd, a párduc, a tigris vagy a zebra printek, hogy a kígyókról és a krokodilokról már ne is beszéljünk. Aki esetleg nem olyan bevállalós, az válasszon valamilyen anyagkombinációs megoldást belőle! Ezt ebben a formában garantáltan sok évig használod majd.
6. Sikkes apróságok

Ezt egyszerűen nem tudom máshogy megfogalmazni. Vannak ugyanis ezek a táskák, amikbe maximum egy rúzs, a telefon és egy bankkártya fér el. De igazából ez senkit sem érdekel, mikor ennyi gyönyörűséget bírnak belepasszírozni egy ilyen pirinyó apróságba. Egy dolog azonban fontos, hogy ezeknél a daraboknál semmi esetre se keressük a racionalitást vagy a praktikumot, itt egyszerűen csak hagyni kell magunkat elcsábítani egy ilyen parányi aprósággal. Ami bizonyos esetekben nagyon jó szolgálatot tehet.

7. Menő hátizsákok

A hátizsákok már 2017-ben is a középpontban voltak, és szerencsére ez a tendencia most is folytatódik. Ezek a kényelmes és praktikus darabok tökéletes kiegészítői lehetnek sportos összeállításainknak, de az elegánsabb stílust kedvelők is találhatnak kedvükre való darabot az üzletekben. Kényelmes, vagány és abszolút praktikus. S most kifejezetten előtérbe kerültek belőlük a nyaknál összehúzós fazonok.
8. Továbbra is hódítanak a vödrök

Szuper trendi és különleges választás idén is a vödör táska. Ezekből a taupe, a szürke, a kék és a fekete szín a legjellemzőbb. Ezek a darabok merev falú, jó tartással rendelkező anyagból készülnek, vállpántosak, és gyakori rajtuk a fémes díszítés (rojt, pamacs, lánc stb). Sportosabb és elegánsabb szettekhez egyaránt ajánljuk. Igazán igényes és abszolút trendi megjelenést kölcsönöz viselőjének!


9. Minták és dekorációs elemek bűvöletében

Képregényes minták, vagy régi kárpitok újragondolt reinkarnációi, esetleg rojtok, szegecsek vagy strasszok?! Ezek mind-mind megtalálhatók az idei őszi-téli táskapalettán. Aki igazán vagány és szuper trendi szeretne lenni 2018 hátralévő részében, az e fenti felsorolásból nyugodtan választhat kedvére valót. Egy dolog azonban itt is kiemelt jelentőséggel bír, vagyis a kevesebb, néha több! Azonban, ha ezt betartjuk és odafigyelünk arra, hogy a stílusokat ne vagy csak jó érzékkel keverjük, akkor a hatás garantáltan nem marad el.

(Fotók forrása: pinterest.com) 

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a táskákkal kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek