2018. november 13. kedd Szilvia
Menü

Csak egy kérdésünk van a jövő heti időjárással kapcsolatban: mi ez?

Csak egy kérdésünk van a jövő heti időjárással kapcsolatban: mi ez?
Sose lesz ősz (Fotó: utazzmaskepp.cafeblog.hu)

Merthogy ősz nem, az biztos. Leginkább valami kora nyár, vagy késő tavasz környéke ez, amikor az emberek egy része már meleg kabátban, másik fele pedig rövid ujjú pólóban flangál. Ha ez így megy tovább, az idei tél hivatalos lábbelije a flipflop lesz, és karácsonykor simán fürödhetünk majd a Balatonban. November, hol vagy?

Ha a fentiekből nem derült volna ki, akkor jövő héten marad az, ami az elmúlt napokban is volt: egyfajta értelmezhetetlen nyári időjárás - novemberben. Helyenként azért lesz némi csapadék, és olyan időszak is, amikor 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, de jellemzően 15-20 fokos nappali csúcsokkal folytatódik az év utolsó előtti (!!!) hónapja. Vagyis nyugodtan lehet aludni nyitott ablaknál, a poloskák és kis barátaik pedig felállva tapsolnak az időjárásnak. Röhej. Mindez részletesen az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) MTI-nek küldött előrejelzésében: 

Hétfőn és kedden inkább szűrt napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. Ugyanakkor a szél napközben az ország középső részein megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban hétfőn 5-10, kedden 3-10 fok lesz. Kedden is - az éjszaka képződő köd megszűnése után - napos idő várható többnyire kevés felhővel, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik majd fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15-22, kedden 15-20 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön az éjszaka képződő köd megszűnése után napos idő várható többnyire kevés felhővel. Csapadék nem valószínű. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-10, csütörtökökön 3-9 fok között várható. A nappali maximumok szerdán 14-19, csütörtökön 12-18 fok között alakulnak.

Pénteken reggel ködös idő valószínű, majd változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 1-7, a maximumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Szombaton változó mennyiségű és vastagságú felhőzet alakul ki, főként reggel ködfoltokkal. Néhol északon jelentéktelen eső lehet. A délnyugati, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12-17 fok között lesz.

Vasárnap reggel is ködös idő valószínű, napközben vastagabb magasszintű felhőzet lesz felettünk, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. Napközben 12-17 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Ez is van

 • Még több óvódás juthat el színházba
  Még több óvódás juthat el színházba
 • Díjakat adtak át a Szociális Munka Napja alkalmából
  Díjakat adtak át a Szociális Munka Napja alkalmából
 • A jövő fodrászai és a jövő frizurái Székesfehérváron
  A jövő fodrászai és a jövő frizurái Székesfehérváron
 • Erősödik a hazai építőipar
  Erősödik a hazai építőipar
 • Aláírták a Sóstói Stadion bérleti szerződését
  Aláírták a Sóstói Stadion bérleti szerződését
 • Javult az M7-es minősége Balatonvilágos és Zamárdi között
  Javult az M7-es minősége Balatonvilágos és Zamárdi között
 • Nőttek az útdíjakból származó bevételek
  Nőttek az útdíjakból származó bevételek
 • Olcsóbbak lesznek az üzemanyagok
  Olcsóbbak lesznek az üzemanyagok

Eseménynaptár