5 évnél régebbi cikk

Mit tegyünk a fejünkre? Sapka vagy kalap a szezon slágere?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Mit tegyünk a fejünkre? Sapka vagy kalap a szezon slágere?

Az igazi hideg napok beköszöntével együtt előkerülnek a tél kötelező kiegészítői is, a kalapok és a sapkák. De mit válasszuk a mostani szezonban?

A sapkák és kalapok praktikus tulajdonságai abszolút elvitathatatlanok, hiszen megvédenek az időjárás viszontagságaival szemben, sőt a frizuránk esetleges tökéletlenségét is elrejtik. Azonban napjaink fejfedődivatja jóval túlmutat a fenti motivációkon, hisz a praktikum mellett nagyon sokszor a divat diktálja a szabályokat. Egy-egy jól megválasztott darab ugyanis tökéletesen megkoronázza megjelenésünket, és alkalmasint teljesen egyedi megjelenést kölcsönözhet.

A stílusát tekintve megkülönböztetünk elegáns, sportos, sőt egészen extravagáns fejfedőket. És őszintén hiszem, hogy az idei kalaptrendek változatosságának köszönhetően mindenki megtalálja majd a számára leginkább megfelelő darabot.

Összeszedtem azokat a típusokat, amelyek garantáltan nagy népszerűségnek örvendenek majd az előttünk álló hideg hónapokban.

1. Valódi keménykalap

A téli időszak egyik legkedveltebb és legklasszikusabb darabja. Nem fog rajta az idő és folyamatosan hatalmas népszerűségnek örvend. Általában kisméretű karimával rendelkezik és masszív, tartást adó anyagból készül, és ma már egyre több színben, mintával és dekorációs elemmel kapható.

Aki esetleg a hagyományosabb színű verzióval rendelkezik, annak sem kell elkeserednie, hiszen bátran dekorálhatja a meglévőt tollakkal, virágokkal, szalagokkal, esetleg strasszokkal.

2. Fedora

Szintén klasszikus és népszerű forma, általában gyapjúból vagy filcből készül. Karimájuk nagysága változó az egészen kicsitől, közepesen át a nagyig. Legtöbbször színesek és sokszor alkalmaznak rajtuk különböző díszítéseket is. A fast fashion márkák legkedveltebb kalapfazonja, szinte minden márka üzletében megtalálható, így könnyen és viszonylag olcsón hozzájuthatunk.

3. Svájci sapka vagy barett

Idén fekete műbőr vagy bőr verzióban a legdivatosabb, de kapható még kötött vagy pamut anyagból is, akár gyöngyökkel, szalaggal vagy szegeccsel díszítve. Nagy előnye, hogy sokféleképpen viselhető, kényelmes és praktikus. Hölgyek és urak egyaránt nagy előszeretettel választják ezt a fejfedőt.

A Baker Boy az egyik legnépszerűbb/must have barett 2018-ban is, elől sildje van és abszolút maszkulin a vonalvezetése, így csak az igazán vagány hölgyeknek ajánljuk.

4. Éljen a szőrmesapka!

Természetesen az állatvédelem jegyében itt is a műszőröket preferáljuk. A fazonválaszték azonban elképesztően széles, hiszen most divatosak az usánkák, a kucsmák és még számtalan érdekes és néha merész forma. Színekben és dekorelemben is bővelkedik az idei téli kínálat, így az egészen extrém stílus kedvelői sem maradnak fedetlen fővel 2018-ban.

5. Beanie

Ez a fazon már évek óta igen közkedvelt, olyannyira, hogy a „street style” egyik kötelező kiegészítője. Elsősorban kötött anyagból készül, amit a gyártók polár béléssel tesznek még melegebbé. Trendi belőle az elől nagy felirattal rendelkező, illetve a fejtetőn szőrmebúbos verzió is. De akik abszolút letisztult darabra vágynak, azok is megtalálják a hozzájuk leginkább passzolót, ráadásul a szivárvány minden színében.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a fejfedőkkel kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek