5 évnél régebbi cikk

Erre az autómárkára kerestek rá idén a legtöbben Magyarországon
Erre az autómárkára kerestek rá idén a legtöbben Magyarországon

Egy autóbiztosítással foglalkozó cég, a Veygo jóvoltából olyan látványos világtérkép készült, amely megmutatja, az elmúlt tizenkét hónapban országonként melyik autómárkára kerestek rá a legtöbbször az interneten.

Ha bármely autót vezethetnéd az egész világról, melyiket választanád? - így kezdődik a Veygo oldalán közzétett cikk, amely arra derített fényt, hogy országonként melyik autómárkára keresnek rá a legtöbben a Google-ben.

Biztos mindannyiunknak ismerős lehet a szitu, amikor órákat töltünk azzal, hogy kiválasszuk álomautónkat. És akkor sem mindig vagy 100%-ig biztos magadban, amikor végre megvan a csoda, így újabb és újabb márkák kerülnek bele a keresőmezőbe. Tegye fel a kezét, akinek nincs a kedvencei között legalább egy autóhirdetésekkel foglalkozó honlap. Na, ugye! Időgyilkos, az tuti.

Nemrég mi is foglalkoztunk az idén rajtolt első magyarországi közösségi autókereskedő weblappal, amely igencsak megkönnyíti az autóvásárlást. De mielőtt eljutnánk egy jármű megvételéig, a szájtokon szereplő keresőablak a legtöbbet használt funkció, ahova autómárkák százait pötyögjük be. A Veygo ezekből a kulcsszavakból készített adathalmazt, amelyet egy pofás kis térképre rá is pakoltak, hogy tökéletesen ki lehessen venni, mely országban, mire keresnek rá legtöbbször a lelkes autóböngészők (katt ide a nagyobb felbontásért).

Az adatok kigyűjtéséhez a Veygo az ahrefs.com-on található Keyword Explorer Toolt használta, amely segítségével megnézte, hogy százhetvenegy országban, a Google-ben a negyvenkét legnépszerűbb autómárka közül melyek voltak a legtöbbet keresettek havi átlagban. A kutatás teljes eredménye itten található. Na, most hogy lefutottuk a kötelező köröket, nézzük is meg azokat a márkákat!

A Veygo térképe szerint Magyarországon a Fordra keresnek rá legtöbbször a Google-ben.

Bár sokáig kell hozzá nézelődni, de érdekesség, a százhetvenegy ország között még egyetlen egy akad, ahol ugyanezt az autómárkát írják be a legtöbben a keresőbe: ez pedig egy igencsak pici karib-tengeri ország, Aruba

A nagy egészet nézve egyértelműen kijelenthető, hogy a Toyota dominálja a listát. A felmérés szerint ötvenhét országban a legnépszerűbb: elhozta teljes Észak-Amerikát, illetve a Közel-Kelet és Afrika nagy részét. A második a BMW huszonöt országgal, a dobogó harmadik fokán pedig a Mercedes végzett, huszonhárom országgal.

(Forrás: Totalcar, Veygo)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek