5 évnél régebbi cikk

A Grundfos lett az Év Családbarát Vállalata
Fehérvár Médiacentrum fotója
Grundfos
A Grundfos lett az Év Családbarát Vállalata

A napokban átadták az Év Családbarát Vállalata-díjakat, melyek között a székesfehérvári telephellyel is rendelkező Grundfos Magyarország Gyártó Kft. nyerte el a fődíjat nagyvállalati kategóriában.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja Az Év Családbarát Vállalata-díjjal, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit a családbarát szemléletű vállalati kultúra meghonosítására és terjesztésére. Idén is három olyan cég vehette át a fődíjat, amelyeknél kiemelten megfigyelhető, hogy segíti a gyermekvállalás, a családi élet és a munka összeegyeztetését a dolgozóiknak.

A díjátadó gálán a rendezvény fővédnöke, Varga Mihály kiemelte, egyre több vállalat és vállalkozás segíti a család és a munka összehangolását, mert felismerik, hogy az ilyen munkahelyek kialakításával mindkét fél nyer. Azt hangoztatta, hogy a kormány kiemelt célja olyan országot építeni, amely kedvez a gyereket nevelő családoknak, ezért is lett 2018. a családok éve.

Az elmúlt évek intézkedései közül megemlítette a családi adózást, a fiatal házasok támogatását, az otthonteremtési és a bölcsődeépítési programot.  A családok megerősítésének fontos pillére a foglalkoztatás is, mert javítja az ország gazdasági teljesítményét, és segíti a családok életszínvonalának növelését - emelte ki Varga Mihály.

A nagyvállalat kategória fődíjasa, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. egy olyan vállalat, ahol megünneplik az apák napját és nőnap alkalmával a női szerepek összehangolását segítő programot kaptak a kollégák. Induló "Valóra váltjuk álmodat!" programjukban dolgozói ötlet pályázatot hirdetnek, a beérkező álmok közül közösségi döntés alapján választják ki azt, amelyiknek a megvalósítását a vállalat támogatja.
(Forrás: csaladbaratvallat.hu, MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek