Cloudy2 °C
2018. december 14. péntek Szilárda
Menü

Fehérvári séfekkel a csapatban ezüstérmesek a magyarok a Villeroy & Boch Culinary World Cupon

Fehérvári séfekkel a csapatban ezüstérmesek a magyarok a Villeroy & Boch Culinary World Cupon
Ezüstérmes lett a magyar csapat (Fotó: ÖKK/Simon Erika)

Ezüstérmes lett a nemzeti válogatott melegkonyhás programja. A csapatot Volenter István, a 67 Étterem és Bistro séfje vezette, és a tagok között a székesfehérvári Diófa Étterem három séfje, Adamek Balázs, Bán László, Botos János András is ott volt.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt: ezüstérmes lett a nemzeti válogatott melegkonyhás programja a világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon. Székesfehérvárnak ez az eredmény külön büszkeség, hiszen a csapattagok között négy fehérvári séf is van: Volenter István, csapatkapitány, a 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András a Diófa Étterem séfjei.

A keddi úgynevezett zsűriértékelésen elhangzott, a magyar team az elmúlt tíz évben nagyot fejlődött, mind az ételek elkészítésében, mind ezek prezentációjában.

A világ egyik legnagyobb és leginkább várt kulináris megmérettetésére 72 ország közel 2500 versenyzője érkezett a világ minden pontjáról. A versenyre a magyar csapat ráadásul Székesfehérváron, a 67 étteremben gyakorolt.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár