5 évnél régebbi cikk

Bravúros Vidi-döntetlen a Chelsea ellen, de a BATE jutott tovább
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Illyés Tibor
Bravúros Vidi-döntetlen a Chelsea ellen, de a BATE jutott tovább

A maximum is kevés volt a tartalékos Chelsea ellen. Hiába játszott bravúros döntetlent a Vidi a londoni csapat ellen, a másik meccsen a BATE győzött Görögországban, így ők jutottak tovább a csoportból a Chelsea mellett. Nego a forduló gólját lőtte.

Európa 19. és 136. legjobb csapata lépett pályára csütörtök este Budapesten. A Chelsea és a Vidi közötti különbséget szinte teljesen eltüntette a csordultig telt Groupama Aréna közönsége, és az, hogy a londoniak még az első meccsnél is tartalékosabb csapattal kezdtek. A mérkőzésnek igazi tétje csak a Vidi számára volt: csak akkor juthattunk tovább az Európa-ligában, ha több pontot szerzünk, mint a másik meccsen a BATE Görögországban. Nem sikerült.

Az első félidőben meddő mezőnyfölényben volt a Chelsea, egészen a vezető gól megszerzéséig. A brazil Willian kiharcolt egy szabadrúgást és ha már ott volt, be is rúgta. Ezzel ő lett a klub történetének legeredményesebb szabadrúgás-lövője. Két perc múlva egyenlített a Vidi. Helyesebben a Chelsea, ugyanis Huszti szöglete után a 18 éves Ethan Ampadu a saját kapujába fejelt. 

1:1 maradt az első 45 perc végéig az eredmény. Eközben a PAOK otthonában a BATE Boriszov már 3:0 arányban vezetett, tehát tulajdonképpen mindegy volt, hogy mi lesz a budapesti meccs eredménye, mindenképpen a Chelsea és a fehéroroszok jutnak tovább, ha nem fordít a görög csapat. Ennek ellenére a Vidi nem engedte el a meccset és Nego talán az egész forduló legszebb gólját szerezte: 2:1 a Vidinek. Bár a Chelsea játékában egyáltalán nem volt benne az egyenlítés, de Giroud-ban annál inkább. A francia világbajnok a 75. percben egyenlített szabadrúgásból.

2:2 maradt a végeredmény, ezzel a Vidi lett az egyetlen csapat, mely a csoportban pontot tudott szerezni a Chelsea ellen. Az L-csoport másik meccsén a BATE Boriszov 3:1-re nyert a PAOK Szaloniki vendégeként, így ők jutottak tovább a londoniak mellett.

Európa-liga, L-csoport: 1. Chelsea 16 pont, 2. BATE 9 pont, 3. Vidi 7 pont, 4. PAOK 3 pont

MOL Vidi FC – Chelsea 2-2 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna, 19 242 néző
v.:  Stavrev (macedón)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov – Huszti (Hodzic, 81.), Milanov (Kovács I., 81.) – M. Scepovic.
Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson – Berkley, Fábregas, Loftus-Cheek – Willian (Pedro, 55.), Morata (Giroud, 45+1.), Hudson-Odoi.
gól: Ampadu (32., öngól), Nego (56.) illetve Willian (30.), Giroud (75.)
sárga lap: Juhász (66.), Huszti (69.), Vinícius (73.), Nego (77.), illetve Loftus-Cheek (79.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek