5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Diótörő, Depeche Mode Party és Vidi-Fradi
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Diótörő, Depeche Mode Party és Vidi-Fradi

Ha akarnánk sem lehet már elkerülni a karácsonyt. De egyébként miért is tennénk? Inkább feledkezzünk bele az ünnepi mézes-mázas, fahéj illatú programokba. Az Igézőben vasárnap délelőtt megnézhetjük A kobold karácsonyi titka című mesejátékot, míg a színházban bemutatják a Diótörőt. Aki elszakadna egy kicsit az ünneptől, annak jó buli lehet szombat este a Depeche Mode Party az Ikonban, vasárnap pedig a Fradi lesz a Vidi vendége Sóstón.

Színház: Diótörő
Mikor?: December 14-től
Hol?: Vörösmarty Színház

Nincs karácsony Diótörő nélkül. Ráadásul most az újonnan alakult Székesfehérvári Balett Színház első bemutatójáról beszélünk. A Vörösmarty Színházban december 14-én este héttől lesz a premier, és az ünnepek környékén jó néhány alkalommal meg lehet nézni a Csajkovszkij zenéjére, de a klasszikus balettől valamelyest eltérő felfogású darabot a kislányról, aki karácsony éjjelén egy mesevilágba keveredik Diótörő herceg oldalán.

Sport: Kori Liget
Mikor?: Péntek-szombat 8:00-22:00, vasárnap-csütörtök 08:00-20:00
Hol?: Zichy liget

Végre itt a tél,de úgy igazán. Mínuszok, hóesés, látszik a lehelletünk, ennél jobb időt keresve sem találhatnánk egy kis korcsolyázásra. A Kori Ligetben leginkább a hangulatos körözésre, közben forró teával beszélgetésre van mód, aki fogócskázni szeretne, vagy izomból körözni, az inkább a műjégpálya közönségkoriját válassza. A Zichy ligetbe viszont mehetünk nappal vagy este, szinte teljesen mindegy, mert a didergős téli hangulatot tökéletesen hozza a hely, ami után hazamenni és a megfagyott lábujjakat felmelegíteni egy igazi mennyország. 

Buli: Depeche Mode Party
Mikor?: December 15., szombat 21:00
Hol?: Ikon Club

Évente egyszer összegyűlnek a környék Depeche Mode rajongói az Ikon Clubban, és karácsony előtt meghallgatják a legnagyobb slágereket. Mivel abból aztán volt dögivel a zenekarnak, így ez többnyire nem egy rövid este szokott lenni. Aki meg akar pihenni közben, az a pincében csocsózhat is egy jót, mielőtt folytatja a táncot vagy a beszélgetést a fenti szinten. 

Színház: A kobold karácsonyi titka
Mikor?: December 16., vasárnap 11:00
Hol?: Igéző

Jó, ha tudjuk, hogy a koboldok az órákban laknak és onnan figyelnek minket. Az Igézőben pedig nem először tölthetjük a karácsony előtti készülődést ezekkel a furcsa szerzetekkel. Persze valami történet is kell, mert az mégsem lehet órákon át nézni, hogy melyik ingaórában melyik kobold lakik. Ebben az előadásban a bonyodalmat a betlehemezők érkezése okozza. Pedig már éppen megkapták volna a koboldok a gazda gyerekeitől a kását, jutalmul az egész éves segítségükért...

Sport: MOL Vidi FC - Ferencváros
Mikor?: December 16., vasárnap 20:15
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Az őszi szezon szempontjából lényegtelen, a tavaszi folytatás miatt azonban életbevágóan fontos meccsen fogadja a Vidi a Fradit. A budapestiek már őszi bajnokként, 8 pontos előnnyel érkeznek Sóstóra hétvégén. A csapatból hétközben kirúgták az egyik közönségkedvencet, Bödét, aki összeszólalkozott a vezetőedzővel. A Vidi sem a legjobb előjelekkel érkezik: a fehérváriak legjobbjai csütörtökön még a Chelsea ellen játszottak éles meccset, végül némi csalódásra nem sikerült a továbbjutás. Az őszi első mérkőzésen a két csapat döntetlent játszott Budapesten. Ha a Vidi bajnoki címvédésről álmodik, hazai pályán szinte kötelező a győzelem vasárnap este. 

Mozi: A ház, amit Jack épített
Mikor?: November 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Kategóriáját tekintve horror-dráma-thriller, besorolását tekintve 18 éven felülieknek ajánlott Lars von Trier új filmje. És ez a 155 perc tényleg nem viccel: 12 évet ölel fel annak az öt gyilkosságnak a története, melyet a főszereplő, Jack mesél el. A kompromisszumoktól mentes filmet csak a valóban erős idegrendszerrel és gyomorral bíróknak ajánljuk, ez ugyanis nem az a kamu 18 pluszos film, amire egy-két vérfolt miatt akasztották a vörös karikát. Világszerte nem kevés néző hagyta el a mozitermeket vetítés közben, nem véletlen, hogy a két hete bemutatott filmet csak a legkésőbbi órákban (22:00) adja a fehérvári Cinema City.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek