5 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár leverte az országot paneleladások gyorsaságában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Székesfehérvár leverte az országot paneleladások gyorsaságában

Bár voltak hangok, amelyek a piac lassulását suttogták, ezt a piac nem hallotta meg. Székesfehérváron legalábbis biztosan nem, ugyanis nemcsak 2017-hez képest, de az ország többi városához képest is gyorsabban pörögtek a panellakások.

Évek óta tartja magát a trend: a panellakások sokkal gyorsabban elkelnek, mint téglaépítésű társaik. Úgy tűnik hiába az élettartam-lejárással való riogatás, még mindig az ingatlanpiac főszereplői a panellakások. Olyannyira, hogy a 2017-es, igen gyors eladási időtartamhoz képest is sikerült még egyet csavarni a fokozaton az ingatlan.com elemzése szerint.

Székesfehérváron idén 39 nap alatt el lehetett adni a lakótelepi lakásokat, szemben a 2017-es 51 napos értékesítési idővel. Vagyis egészen pontosan 12 napot vert rá a 2018-as gyorsaság az előző évihez képest. De nemcsak saját magunkat múltuk felül ezzel a 39 nappal, de az országot is leuraltuk. Budapesten például az idén átlagosan 48 nap kellett egy panellakás eladásához, így egy héttel rövidebb idő alatt gazdára találtak, mint 2017-ben. 

Az elemzés szerint a legtöbb nagyvárosban felgyorsult a panellakások eladása, ugyanakkor Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Tatabányán és Veszprémben a tavalyhoz képest magasabb eladási árak hosszabb értékesítési idővel jártak.

A panelek árai ugyanakkor Fehérváron még mindig magasan mozognak: a 40 négyzetméternél kisebbek átlagos négyzetméterára 444 ezer forint, míg a 40-80 négyzetmétereseké jóval alacsonyabb, 367 ezer forint körül volt átlagosan.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek