5 évnél régebbi cikk

Keddtől lehet fehér a karácsony
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Keddtől lehet fehér a karácsony

Szenteste inkább tavasz lesz, némi csapadékkal, a fehér karácsony legkorábban az ünnep első napján érkezhet meg. Egész héten rapszodikus időnk lesz helyenként hóeséssel, hózáporral vagy akár konkrét havazással. Nem lesz igazán hideg, de az évszakhoz képest meleg sem.

Megint hozza a papírformát az időjárás az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött heti előrejelzése szerint, vagyis szenteste nyoma sem lesz a hónak. Ellenben keddtől érdemes nézni az éjszakai eget, hogy mikor narancssárga, mert karácsony második napjától szinte bármikor jöhet egy kis hózápor vagy havazás. Ettől függetlenül nem lesz igazán télies az időjárás a következő hét napban: lesz napsütés, eső, ónos eső, néha pedig viharos szél is. Napi bontás:

Hétfőn kezdetben borult lesz az ég, majd késő délelőttől északnyugat, észak felől szakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt több, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. Késő délután, este nagyjából a Tisza vonala mentén néhol jelentéktelen zápor, hózápor előfordulhat. A szél többfelé erős, néhol viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között alakul. Napközben plusz 2-9 fokig melegszik a levegő.

Kedden, karácsony első napján reggel, délelőtt még lehet napsütés. A legtovább a Tiszántúlon marad napos az idő. Helyenként hózápor, majd délután északon elszórtan kisebb havazás előfordulhat. A szél megerősödik, egy-egy viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.

Szerdán, karácsony második napján is több helyen megerősödik a szél. Főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen hózápor, zápor. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön északkeleten helyenként gyenge havazás, illetve jelentéktelen ónos eső előfordulhat. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken helyenként eső, ónos eső előfordulhat, néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhol hózápor, zápor előfordulhat. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, vasárnap mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton plusz 1 és 6, vasárnap  és plusz 5 fok között alakulnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek