5 évnél régebbi cikk

Bokor Roland 2019 első székesfehérvári babája
·Hírekújév·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaBokor Roland 2019 első székesfehérvári babája
·Hírekújév·Utolsó frissítés: undefined

Január 1-jén (kedden) hajnalban született meg Székesfehérvár első kisbabája, Bokor Roland. A kisfiú a családban második gyermekként 51 centiméterrel és 2940 grammal jött a világra. 2019 első újszülöttjét és édesanyját hagyományosan dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, és átadta a város ajándékát.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2019. január 1-jén, kedden négy óra öt perckor jött a világra az új év első székesfehérvári babája, Bokor Roland. A kisfiú 51 centiméterrel, 2940 grammos súllyal és komplikációktól mentesen született. Bokor-Kónya Krisztina és Bokor Balázs kisfiát testvére, a kétéves Szabolcs is nagyon várja már.

A büszke szülőknek dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált elsőként, és adta át az első újszülöttnek járó 200 000 forint értékű babakötvényt, amihez a kamatokkal kiegészülve Roland 18 éves korában juthat hozzá. Az újszülött – a kórház valamennyi székesfehérvári kisbabájához hasonlóan – a „Székesfehérvári Születési Támogatási Program” ajándékát is megkapta.

Dr. Hagymásy László osztályvezető főorvos elmondta, hogy 2018-ban 2466, idén pedig szerda reggelig négy kisbaba jött a világra a város kórházában. A székesfehérvári szülészeten törekednek a családközpontú ellátásra: szüléselőkészítő programokkal várják a kismamákat, de lehetőség van a családtagoknak is bemenni a szülőszobára, valamint alternatív szülési módok közül is lehet választani.

A témával bővebben a Fehérvár Televízió foglalkozott:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek