5 évnél régebbi cikk

Fejér megyében is magas az influenzások száma
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fejér megyében is magas az influenzások száma

Már szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást az influenzajárvány miatt – jelenleg hetvenöt intézményben van érvényben látogatási tilalom az országban. Az is elmondható, hogy tovább terjed a fertőzés, hiszen a korábbinál mintegy hetven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt hét folyamán – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A jelentés szerint január 21. és 27. között összesen hatvanötezer beteg fordult meg a háziorvosi rendelőkben. Ez a szám százezer lakosra vetítve 664 fős átlagot ad. Kiugróan magas az influenzaszerű tünetek előfordulása Tolna megyében, ugyancsak sok a beteg Fejér megyében. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket – Csongrád és Komárom-Esztergom megye kivételével – az ország minden területén diagnosztizáltak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatásából az is kiderül, hogy az influenzagyanús betegektől érkezett vizsgálati anyag nagy részében igazolták az influenza A vírus jelenlétét. Az influenzapozitivitási arány pedig átlépte az ötven százalékot, ami azt jelenti, hogy minden második vizsgált megbetegedés esetében igazolták az influenzavírusok kóroki szerepét.

Mindez azt is jelenti, hogy az országban már szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást az országos járvány miatt. Fejér megyében a január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom továbbra is érvényben van.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek