5 évnél régebbi cikk

Gyermekszínjátszókat várnak a fehérvári fesztiválra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabad Színház
Gyermekszínjátszókat várnak a fehérvári fesztiválra

Február 28-áig várják a jelentkezőket a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei fesztiváljára, amint április 10-án tartanak a Fejér Megyei Művelődési Központban.

Műfaji megkötés nincs, bármilyen témájú előadást lehet nevezni a több évtizedes hagyománnyal rendelkező gyermekszínjátszó találkozóra, melyet évről évre a Fejér Megyei Művelődési Központ szervez meg. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatója április 10-én lesz a Művészetek Házában.

A gyermekszínjátszó csoportok számára izgalmas kihívás az esemény, hiszen valódi színházi környezetben tehetik próbára tehetségüket. A produkciókban hat és tizenöt éves kor közötti gyerekek vehetnek részt, koruknak és érdeklődésüknek megfelelő alkotásokkal.

Az országos találkozó és fesztivál kiírása a www.drama.hu oldalon olvasható, és itt található a megyei és regionális találkozók szervezőinek, helyszíneinek és időpontjainak jegyzéke, valamint a zsűrizés szempontrendszere és a jelentkezési lap is.

Jelentkezési határidő: 2019. február 28.

Ezt az ország egészét érintő, felmenő rendszerű művészeti rendezvénysorozatot a Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és regionális szinten tevékenykedő partnerei – intéz­mények és civil szervezetek – segítségével tartja életben.

A megyei bemutatók legjobbjai a zsűri javaslatára részt vehetnek a Dél-dunántúli Regionális Találkozón.

A rendezvénysorozat története során széles körű szakmai és társadalmi elismerést vívott ki. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó záró programján, az országos fesztiválon való részvétel és szereplés presztízs értékű sok-sok kisebb-nagyobb hazai közösség életében.

A megyei szervezők kérik, hogy a regisztrációs lapot az emmagonda@fejermmk.hu címre is küldjék meg a jelentkezők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek