5 évnél régebbi cikk

Végre egy olyan internetes kihívás, amely nem tesz kárt az emberekben
Fehérvár Médiacentrum fotójaVégre egy olyan internetes kihívás, amely nem tesz kárt az emberekben

Manapság már mindenből kihívást csinálnak, ám a legtöbb tesztelése ön- és közveszélyes. Most egy olyan próbatételt mutatunk, amely meglepő módon nem tesz kárt bennünk, ráadásul igencsak pofásan is néz ki. A challenge Dubak néven fut.

Az elmúlt években elárasztották az internetet az olyan indokolatlan kihívások, amelyek tesztelése nemhogy értelmetlen, de még igencsak veszélyes is. Legutóbb a Bird Box Chaellenge-ről írtunk, amelyet Sandra Bullock legújabb mozijából, a Bird Boxból kölcsönöztek a lelkes fiatalok, és az a lényege, hogy a szemünket eltakarva kell mindenféle őrültséget véghez vinni, majd jól lekamerázni azt. Mondanom sem kell, hogy már be is következett az első szemeltakarós baleset.

Előtte szemügyre vettük a rendkívül "kreatív" Hot Water Chaellenge-et is, amely során a vállalkozó kedvűek - az Ice Bucket Challenge ellentéteként - magukra borítanak egy kondér forrásban lévő vizet, majd jót vidámkodnak rajta. Persze csak akkor, ha közben nem égeti meg a forró víz a bőrüket. Akkor sírás-rívás van, de ahogy elnézem ezeket a csodás felvételeket, ez az embereket cseppet sem érdekli. Öntsetek forró vizet a kopaszra! Ja, nem.

Nos, a legújabb próbatétel már nem ennyire beteg, bár ehhez is kell egy forró vizes flaska, de ezúttal nem magunkra, hanem szimplán a fagyos levegőben kell szétszórni az áldást, és így olyan gyönyörű jelenséget kapunk, amelytől tátva marad a szánk. Az új kihívás Dubak (a Google-be bepötyögve gyerek járókákat dob ki, haha) névre hallgat, elsősorban fagyos időjárás közepette érdemes kipróbálni. Mert a móka kemény mínuszokban mutatja meg csak igazán a foga fehérjét.

A meglepően vidám challenge elsősorban Oroszországban hódít (nem is tudom, hogy miért), ám mivel világszerte nem tapasztalt fagyok vannak, sokan kedvet kaptak az új őrülethez, majd meg is osztották a nagyérdeművel. Az Instagramot már most elárasztották a szebbnél-szebb alkotások (a #dubak alatt a cikk írásakor 4837 bejegyzés található), ami egyáltalán nincs ellenemre, sőt, örömmel tölt el, hogy végre nem egy idióta kihívással van tele az internet csodálatos világa.

Magyarországon szerencsére már a szebbik arcát mutatja az időjárás, így ha minden igaz, már nem kell fagyra számítani, ám ha ismételten beütne a krach, akkor nyugodtan próbáljátok ki a Dubakot, ugyanis káprázatos kreálmányokat lehet vele összehozni.

Itt láthatjátok a Dubakot mozgás közben:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

Поддерживаем #дубакчеллендж! ❄ Если расплескать кипяток на морозе, л̶ю̶д̶и̶ ̶п̶о̶д̶у̶м̶а̶ю̶т̶,̶ ̶ч̶т̶о̶ ̶т̶ы̶ ̶с̶д̶у̶р̶е̶л̶а̶ то можно получить вот такие эпичные кадры. Если ты в комбинезоне, но на твоей улице не мороз, расплёскивай слюни, воду, снег, грязь, конфетти, зарплату,... Комбинезон влаго- и стрессоустойчив! ?? Присоединяйся к #дубакчеллендж в комбинезоне и обязательно отметь нас! По отметкам среди самых активных и креативных мы разыграем секретный и очень классный подарок. #комбинезон #комбинезоны #женскийкомбинезон #зимнийкомбинезон #russianwinter #дубак #iamsiberian #dubak #ЦветГжель

Комбинезоны Misha ComBearZon (@combearzon) által megosztott bejegyzés,

Ez pedig csak egyszerűen káprázatos!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

The new flash mob is gaining momentum in Russia #dubakchallenge Participants splash water on the street at a temperature of -35 #cold #dubak #russia #challenge

Andrey (@kickstar86) által megosztott bejegyzés,

És itten még egy csoda


Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek