5 évnél régebbi cikk

Utazás kiállítások - Tele tervekkel
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Utazás kiállítások - Tele tervekkel

Február az utazás kiállítások hónapja, és nem véletlenül: a legtöbben már ilyenkor szívesen eltervezik, lefoglalják az év közbeni nyaralásaikat.

Városlátogatások a hosszú hétvégéken, környező országokba tett kiruccanások: ezek a leggyakoribb tervek a székesfehérváriak körében, ha utazásról van szó. Persze érdemes a nyári tengerparti utakat is már az év első hónapjaiban bebiztosítani. De nem csak így tölthetjük el kellemesen a szabadság heteit: sokan szeretnek több kisebb utazást beiktatni, és színesebbnél színesebb úti célokat felkeresni az egyes hónapok során. Ha sok tervünk, ötletünk közül nem tudunk dönteni, a legjobb felkeresni egy olyan rendezvényt, ahol számos térséggel egy időben ismerkedhetünk, és minél több szolgáltató kínálatát vehetjük szemügyre egy helyen.

Székesfehérváron idén is megrendezték 7. Utazás és Szabadidőkiállítást, mely február 9-én és 10-én várta az érdeklődőket a Hiemer-házban. Ezúttal is rengetegen voltak kíváncsiak a rendezvényre, hogy ötleteket merítsenek, vagy éppen hozzákezdjenek utazási elképzeléseik megvalósításához.

A turisztikai szezon fehérvári nyitórendezvényén kedvezményekkel, akciókkal várták az utazni vágyókat. Bel- és külföldi körutak, egynapos kirándulások, aktív, vagy pihentető nyaralás közül is lehetett választani az idei Utazás és Szabadidőkiállításon. Mint Hegedűs Ágota szervezőtől megtudtuk, a legkeresettebbek a néhány napos nyaralások voltak, ugyanis sokan döntenek úgy, hogy egy évben inkább többször mennek kikapcsolódni.

Akár first minute utak, akár előfoglalás a nyárra egyaránt elérhetőek voltak az utazási irodák kínálatából a rendezvényen. - foglalta össze Hegedűs Ágota. „De nem mellesleg nemcsak utazási irodák képviseltették magukat, hanem régiók, mint például Szeged vagy Eger környéke, ahonnan összefognak a Turisztikai Desztináció Menedzsmentek, és elhozzák az egész éves programjukat.”

Az egyik fehérvári utazási iroda ügyvezetője, Grósz Pálma szerint a legnagyobb érdeklődés a környező országokat övezi. „Rövidebb programokat sokan keresnek, mert nagyon sokan utaznak egy évben többször, rövidebb időkre.”

Budapesten is lesz kiállítás

Székesfehérvár városa természetesen a fővárosi utazás kiállításon is képviselteti majd magát, melyet február 21. és 24. között rendeznek meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.  "Az élményekhez Székesfehérvár is hozzájárul, mégpedig az A pavilon 311A standján. Az év legfontosabb turisztikai seregszemléjén városunkat az önkormányzat támogatásával idén is a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. képviseli – ahogy már megszokhattuk - rendkívül látványos megjelenéssel. tudtuk meg F. Szegő Krisztinától, a Tourinform iroda ügyvezetőjétől.  Az egyedi standon megjelenik a 2019-es év legfrissebb turisztikai kínálata, a Tourinform elsősorban az év kiemelt eseményeit felvonultató éves programfüzettel és szóróanyagokkal készül. A Budapest és Balaton szomszédságában található standon idén az interaktív megjelenésre esik a hangsúly, a kiállítás fő üzenetéhez alkalmazkodva szeretnék a látogatókat aktivizálni, bevonni. Egy térbetűs installációt helyezünk ki, amely a fehérváriak számára már ismerős lehet, hiszen az adventi időszakban a Magyar Király Szálló előtt láthatták és szelfizhettek vele a városlakók. Most egy újragondolt formában trónként vonzza majd a fotózkodni vágyókat. Nem is bízzák a véletlenre a jó képek készítését, a standon fotósok gondoskodnak a maradandó emlékelkészítéséről és elküldéséről. Az itt készített képeket érdemes lesz megosztani az internet közösségi felületein, ezzel is népszerűsítve Székesfehérvárt."

További ajánlatok:
www.hotelpanorama.hunguesthotels.hu
www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek