5 évnél régebbi cikk

Cuki videón láthatjuk, hogyan tölti a napját négy szibériai tigristestvér
Cuki videón láthatjuk, hogyan tölti a napját négy szibériai tigristestvér

Először készítettek videófelvételt egyszerre négy szibériai tigriskölyökről, ahogy természetes környezetükben tengetik mindennapjaikat. A játékos állatokat a szibériai Leopárdok Földje Nemzeti Parkban kapták lencsevégre.

Az oroszországi Tengermelléki határterületen járunk, ahol is sikerült négy szibériai tigriskölyköt mozgás közben megfigyelni. A felvétel annak köszönhető, hogy az anyatigris az egyik olyan domb tetejére cipelte fel kölykeit, ahol egy kihelyezett kamera árgus szemekkel kémlelte a természetet. A fiatalok aztán - mintha megérezték volna a reflektorfényt - egész nap produkálták magukat, így tömérdek mennyiségű anyagot sikerült rögzíteniük a nemzeti park szakembereinek.

Miután az anyatigris megszoptatta őket, valószínűleg vadászni indult a völgybe, így szinte egész nap a kamera látószögében harapdálták és nyúzták egymást a pajkos kis állatok. Az este közeledtével aztán elhagyták a képzeletbeli színpadot, sanszos, hogy édesanyjuk szólította őket vacsorához.

Dina Matyukhina a Leopárdok Földje Nemzeti Park vezető kutatója szerint a tigriskölykök három-négy hónaposak lehetnek, így kuriózumnak számít, hogy ilyen fiatalon, és egyszerre mind a négyükről sikerült felvételt készíteniük. Korábban csak kétszer sikerült néhány fotó erejéig lencsevégre kapni négyalmos tigriscsaládot, ám ilyen videó most készült először róluk.

A szibériai tigris védett fajnak számít Oroszországban. Ennek köszönhetően egyedszámuk a 2005-ben rögzített háromszázharmincról 2015-re ötszázhatvankettőre nőtt.

(Forrás: The Siberian Times)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek