5 évnél régebbi cikk

A Vidi stadionjára is lehet szavazni a világ legjobbjai között az Év Stadionja versenyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
molvidi.hu
A Vidi stadionjára is lehet szavazni a világ legjobbjai között az Év Stadionja versenyen

Az elmúlt egy évben átadott, legizgalmasabb stadionok versenyén a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó és a DVTK otthona is labdába rúghat a világ legjobbjai között.

A Stadium Database 2019-ben már kilencedik alkalommal választja meg az Év Stadionját, és ebben az évben a MOL Aréna Sóstóval székesfehérvári érdekelt is van, de egy másik magyar létesítményre, a miskolci DVTK Stadionra is lehet szavazni.

A versenyben összesen 11 ország 27 stadionja vesz részt, olyanok, amelyeket az elmúlt 12 hónapban adtak át, és befogadóképességük meghaladja a tízezer főt. A mezőnyben egyébként a legtöbb indulóval a világbajnokságot rendező Oroszország büszkélkedhet, összesen hét arénára lehet szavazni. A komolyabb stadionrekonstrukciós programot hirdető Törökországból pedig hat stadion került be, de az Amerikai Egyesült Államok és Kínai is három-három létesítménnyel indulhat.

Egy díjat a közönség ítél majd oda, ennek a szavazása március 3-ig tart, és a legjobb öt stadionra voksolhat mindenki. Ha te is szavaznál, ide kattintva teheted meg! Egy másik díjat a háromfős, kimondottan stadiontervezésre szakosodott szakemberekből állói zsűri ítél majd oda a szerintük legizgalmasabb stadionnak. 

A Vidi stadionjának rekonstrukciója 2016 elején kezdődött el, és végül a modern, 21. századi, minden igényt kielégítő létesítményt 2018. november 21-én adták át.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek