5 évnél régebbi cikk

Elkezdődött a Hóvirágünnep - nézd meg, milyen gyönyörű a már fehéredő virágszőnyeg!
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/arboretumalcsut
Elkezdődött a Hóvirágünnep - nézd meg, milyen gyönyörű a már fehéredő virágszőnyeg!

Lassan fehérbe borul az Alcsúti Arborétum talaja, hiszen a jó idő előcsalogatta a tavasz hírnökeit, elkezdődött a Hóvirágünnep.

Az Alcsúti Arborétumban négy alapvető hóvirágfaj 24 alfaja nyílik, és lassacskán ismét fehérlik tőlük a táj. Az ország egyik legrégebbi angolparkjellegű kertjének 40 hektárjából összesen két hektárnyi egybefüggő hóvirágmezőben sétálhatnak a kirándulók a Hóvirágünnep csúcspontján.

Az Alcsúti Arborétum weboldalán és Facebook-oldalán is meghirdették már az idei Hóvirágünnepet, a virágzás teteje ugyanakkor előreláthatólag március elején lesz, ekkor teljesen kifehéredik az arborétum egy része. Ám a látvány már most is lenyűgöző, és akár remek hétvégi program lehet egy séta a parkban, hiszen minden nap 10 órától 18 óráig nyitva áll a kapu az érdeklődők előtt. 

Egyet azonban ne feledjünk: a hóvirág védett növény, nemcsak az arborétum területén, de az erdőkben sem szabad leszakítani egyetlen tövet sem. 

A héten a Fehérvár Televízió stábja az Alcsúti Arborétumban járt, és gyönyörű képek készültek a lassan virágba boruló természetvédelmi területről.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek