3 évnél régebbi cikk

Nem marad el, sőt hosszabb lesz idén a fehérvári adventi vásár
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tourinform.hu
Nem marad el, sőt hosszabb lesz idén a fehérvári adventi vásár

Már november közepén elkezdődhet a fehérvári adventi vásár, ha addig nem változnak jelentősen a járványügyi szabályok. Előbb érkezik a város karácsonyfája is, és az egész Belvárosban zajlanak majd az események, hogy sehol ne legyen nagy zsúfoltság.

– Lesz idén adventi vásár Székesfehérváron, amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, bár térben és időben kicsit széthúzva – tudtuk meg Cser-Palkovics Andrástól. A polgármester elmondta, hogy kerülni szeretnék a zsúfoltságot, ezért nem egy helyre összpontosul a vásár, hanem a Belváros több pontjára húzzák szét a rendezvényt.

A vásár a tervek szerint idén valamivel korábban kezdődik, vagyis nem a megszokott első adventi hétvégén, hanem már november közepén megjelennek a faházak a Fő utcán. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy idén korábban érkezik a Városház térre a karácsonyfa is. 

Az önkormányzat a hosszabb karácsonyi vásárral a kereskedőket is segíteni szeretné, akiknek ebben az évben rendezvények híján kevés lehetőségük volt az árusításra. Cser-Palkovics András hozzátette: a fehérvári adventi vásárban azokkal a kereskedőkkel találkozhatunk, akiket a liciteljárásban kiválasztanak majd. 

A vásárhoz kapcsolódó programok sem maradnak el, bár ezekről egyelőre még zajlanak az egyeztetések. Mindenesetre az már most biztosnak tűnik, hogy idén a belvárosi nagy koncertek elmaradnak, ahogy - a fehérváriak korábbi döntése értelmében - szilveszterkor a tűzijáték is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek