2 évnél régebbi cikk

Továbbra is lopják a katalizátorokat Fehérváron
·Bűnügylopás·Utolsó frissítés: undefined
Továbbra is lopják a katalizátorokat Fehérváron
·Bűnügylopás·Utolsó frissítés: undefined

Újra munkába álltak Fehérváron a katalizátor tolvajok. A városban több autóról is levágták az alkatrészt. A rendőrség nyomoz.

A Fehérvár Televíziónak nyilatkozó Rebenák Ákos szerint a Vásárhelyi úton heti szinten előfordulnak az ilyen lopások. 

Rebenák Ákos a kamerák előtt azt is megmutatta, hogyan fűrészelhették le 16 éves autójáról a katalizátort.

A férfi bő egy hónappal ezelőtt a Repülőtéri úti lakása előtt,  a lámpa alatt parkolt, éjjel azonban ellopták a kocsi katalizátorát. A tolvajok több mint másfél méteres szakaszt vágtak ki a kipufogóból.

A férfi feljelentést tett a rendőrségen. De nem ő volt az elmúlt időszakban az egyetlen sértett, Rebenák Ákos szerint a Vásárhelyi lakótelepen szinte minden héten van ilyen eset. A Facebookon egy asszony panaszkodott ugyanezért, neki a Jancsár utcában szabadították meg az autóját a katalizátorától. 

Legutóbb januárban volt hangos a város a katalizátor tolvajok miatt, egy akkori esetről videó is készült, ezt a csapatot lefülelték a rendőrök.

A megyei rendőrség kérdéseinkre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt. Annyit írtak, ismeretlen személyekkel szemben lopás elkövetése miatt eljárást indítottak.

A kapitányság felhívta a székesfehérváriak figyelmét arra, hogy érdemes az autókat riasztóval felszerelni, és ha lehet, a kocsit garázsban vagy világos, frekventált parkolóhelyen hagyni.

A rendőrség azt kéri, aki felfigyel valami gyanúsra, az azonnal tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón, aki pedig áldozattá válik, ne nyúljon semmihez, mert az autót és annak környékét az egyenruhások vizsgálják majd.

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek