2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: Magyarország is dolgozik a saját oltás fejlesztésén
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: Magyarország is dolgozik a saját oltás fejlesztésén
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

A Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában a miniszterelnök arról beszélt: szerinte a harmadik oltás egyenlő az életbiztosítással.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt: a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában. Eddig is segítettük szomszédunkat, most pedig teljesítjük a kérésüket, a határhoz közeli kórházakban egyelőre 50 betegüket átvesszük és ellátjuk.

Orbán Viktor ezt azzal magyarázta, hogy míg a román átoltottság 29 százalék, addig Magyarországon ugyanez az arány 59 százalék.

Tavaly ilyenkor háromszor annyi volt hazánkban aktív fertőzött, mint most, és kétszer annyian voltak kórházban - az oltás tehát működik, hangsúlyozta.

Elmondta ugyanakkor, hogy nem lehet elkerülni a negyedik hullámot, a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak.

Az oltatlanoknak a veszély sokkal nagyobb, mint korábban.

Azt kéri az oltatlanoktól, ne kockáztassanak.

A miniszterelnök elmondta: ő is megkapja hétvégén a harmadik oltást, mely szerinte felér egy életbiztosítással.

Jó, ha van az embernél maszk, a kormányfő is használja, ha úgy látja, hogy szükség van rá, de egyetlen dolog bizonyul eredményesnek a járvány ellen, az oltás.

Kiemelte: nyáron felkészült az ország, mindenünk van az egészségügyben, az ország működésének leállítása nélkül fel tudjuk venni a harcot a negyedik hullám ellen.

A magyar vakcináról is beszélt a miniszterelnök. Elmondta, mi magyarok is próbálunk fejleszteni oltást, nem állunk rosszul vele, minden reményünk megvan, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek