2 évnél régebbi cikk

Fejér megye legeredményesebb triatlon szakosztálya a TRION SC
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fejér megye legeredményesebb triatlon szakosztálya a TRION SC
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

A Magyar Triatlon Szövetség elitranglistáján negyedik helyen zárta az évet a TRION SC triatlon szakosztálya. Az összetett lista alapján ők lettek Fejér megye legeredményesebb egyesület, Dévay Márk pedig megnyerte a magyarországi elit férfi triatlon ranglistát.

A TRION Sport Club triatlon szakosztálya 2021. év elején tette át telephelyét Székesfehérvárra. Ekkor vette át Dévay László a szakosztály vezetését. Emiatt a már meglévő triatlonos csapatának tagjai az előző évben leigazolt csapat színeiben versenyeztek az idén. Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a "trionosok" száma: jelenleg 12 fő igazolt versenyző edz náluk.

„Reményeim szerint ez a szám tovább fog bővülni jövőre” – jegyezte meg Dévay László, amikor az egyesületről beszélgettünk.

A TRION Sport Club triatlon szakosztályának néhány tagja az egyik verseny után

Dévay László FB-oldala

Kifejtette, hogy a szakosztály eredményeit főleg az elittriatlonosok hozták, bár Iván Márk amatőr versenyzőjük révén egy Aquabike Európa-bajnoki ezüstérem is született. A TRION SC két elittriatlonosa, Dévay Márk és Dévay Zsombor nagyon eredményes évet zártak. (A testvérpár nemzetközi versenyeiről több alkalommal is beszámoltunk az fmc.hu-n.)

Márk a világbajnoki sorozat összesítésében a 2021. évi eredményei alapján jelenleg a 10. helyen áll, a világranglistán pedig a 36.! Kiemelkedő eredménye idén az edmontoni VB 16. helyezése volt, ahol a francia világbajnokkal és az olimpiai 4. helyezett belga versenyzővel a kerékpáros szám 40 kilométerén keresztül "szökésben" volt.

A Dévay-testvérpár sikert sikerre halmozott idén is

Tommy Zaferes

„Jó volt látni az M4 sport televíziós közvetítésén azt, hogy a bringázás közben szinte végig őket mutatták. Egy magyart, egy székesfehérvári sportolót” – mesélte büszkén édesapja. – „Nagyon megható volt az a néhány nappal ezelőtti üzenet is, amit egy ismerősünktől kaptunk. Azt írta: "Így, a távolból is egyre nagyobb rajongója lettem a Dévay-fivéreknek. Fantasztikus teljesítmény, amit végrehajtanak! Büszke lehet rájuk Székesfehérvár, büszke egész Magyarország és én is büszkén mesélek rólatok...!" Bízom benne, hogy a sportot szerető és az eseményeket figyelemmel kísérő székesfehérváriak is így gondolják ezt…!”

Márk testvére, Zsombor "újdonsült" versenyzőként debütált az idén a felnőttek mezőnyében. Az év eleje a beszokás időszaka volt, de az év vége felére már magabiztosabban versenyzett a felnőttek között is. Kiemelkedő eredménye a Karlovy Vary elit felnőtt világkupa 17. helyezése volt, illetve az edmontoni U23-as világbajnokság 13. helyezése. Zsombor egyébként még két évig az U23 mezőnyben fog versenyezni, így van ideje beleszokni a felnőtt mezőnybe, és ott is bizonyítani/minél jobb eredményeket elérni.

Verseny közben, Székesfehérváron

Simon Erika

A Magyar Triatlon Szövetség minden évben készít egy elit- és egy összetett egyesületi ranglistát. Ezen a ranglistán az egyesületek versenyzői (UP, ELIT, AMATŐR, PARA) eredményeik alapján pontokat kapnak, amit aztán az év végén összesítenek. Az elitranglistán a székesfehérvári TRION SC triatlon szakosztálya a 4. helyen zárta az évet - olyan klubokat megelőzve, mint a Budaörs, FTC, UTE, Debrecen vagy a bajai Mogyi SE.

„Külön öröm, hogy Márk megnyerte a férfi elitranglistát” – jegyezte meg Dévay László. – „Az összetett országos ranglistán jelenleg az 5. helyen vagyunk - több, mint 100 egyesületből. Bár ebből a táblázatból még hiányoznak az amatőr pontok, mégis nagyon valószínű, hogy a véglegesítés után is marad az 5. hely. Ezzel az eredménnyel pontszámaink alapján Fejér megye legeredményesebb triatlon egyesülete/szakosztálya lettünk! A jövőben szeretnénk tovább növelni csapatunk létszámát, és megőrizni ezt a nagyszerű helyezést!”

Fejér megye legeredményesebb triatlon egyesülete a TRION!

Dévay László FB-oldala

Az edző elmondta, hogy Márknak jövő tavasszal indul a következő olimpiai kvalifikációs ciklus, Zsombort pedig a Szövetség kijelölte „várományosnak” a hat fős csapatban. A kitűzött célok eléréséhez nagyon komoly felkészülésben kell részt venniük a fiúknak az edzőtáborok és a versenyek tekintetében is, amihez már elkezdték felkutatni a támogatókat, hiszen anyagi támogatás nélkül nem tudnak rajthoz állni és aranyakat gyűjteni a világ különböző pontjain…

Borítókép: Tommy Zaferes
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek