2 évnél régebbi cikk

Búcsú a fehérvári belváros kultikus alakjától, védett pókfajt találtak, interjú egy túlélővel - 2021 október
·Hírek2021·Utolsó frissítés: undefined
Búcsú a fehérvári belváros kultikus alakjától, védett pókfajt találtak, interjú egy túlélővel - 2021 október
·Hírek2021·Utolsó frissítés: undefined

Szomorú eseménnyel indult 2021 októbere, elhunyt Balogh László, a Liszt Ferenc utca újságárus, de azért jó hírek is érkeztek a hónap folyamán: 3 fehérvári gimnázium is bekerült az ország 100 legjobbja közé, és egy fehérvári meg egy csóri étterem lett a vendégek kedvence.

Október 3., vasárnap
Védett pókfajt találtak a fehérvári Sóstón

Újabb remek állatfaj került elő a múlt hét folyamán a Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Területről, méghozzá hazánk talán legszebb pókfajának, a skarlát bikapóknak (Eresus kollari) egy hím példányát figyelték meg az MME Fejér megyei csoportjának tagjai.

Október 4., hétfő
Meghalt Balogh László, a Liszt Ferenc utcai újságárus

A székesfehérvári belváros kultikus arca hosszan tartó betegség után hunyt el.

Október 4., hétfő
Okos és zöld megoldásokkal épül Székesfehérvár új városrésze 

Októberben írták alá a szerződést, a nagyszabású városfejlesztéshez. A tervek szerint az Alsóváros, a Váralja területén a Vasútállomástól délre elterülő, dél-nyugaton a Sárkeresztúri út, észak-keleten a vasútvonalakkal határolt kb. 500 hektár nagyságú területen épül meg az új városrész. 

Október 8., péntek
"Csoda, hogy élek!" - interjú Jánossal, aki 154 napot feküdt koronavírus miatt a fehérvári kórházban

János 2021. március 8-án került a fehérvári kórházba koronavírus-fertőzés miatt, majd augusztus 10-én engedték haza, hogy otthoni környezetben folytassa tovább a rehabilitációt. A férfivel a koronavírusról, a kórházban megélt tapasztalatokról, a felépülésről és a jövőről beszélgettünk.

Október 8., péntek
Használt óvszer, véres tampon, műsoros bugyi - a fehérvári kultúra kiverte a biztosítékot az erdőlátogatóknál

A fenti táblát az Aszalvölgyi árokba tette ki egy lelkes természetjáró, ám az ott tapasztalt állapot nem egyedi jelenség. Székesfehérvári (szex)kultúra 2021.

Október 18., hétfő
Ez most a három legjobb székesfehérvári gimnázium

Három fehérvári gimnázium is van az ország 100 legjobbja között. A lista élén holtverseny alakult ki két budapesti iskola között.

Október 19., kedd
Egy fehérvári és egy csóri étterem lett a legjobb az országban a vendégek szerint

Első helyen a csóri Fiastyúk Udvarház, míg a másodikon a székesfehérvári 67Sigma Restaurant végzett a XX. Étteremhéten exkluzív országos kategóriájában. A Fejér megyei vendéglátóhelyek olyan legendás éttermeket utasítottak maguk mögé, mint a balatonszemesi Kistücsök.

Október 19., kedd
Száz éve nyílt meg az első Viniczay-cukrászda Fehérváron a Kossuth utcában

Száz évvel ezelőtt, 1921-ben nyílt meg Székesfehérváron az első Viniczay-cukrászda. A család neve pedig azóta is egyet jelent a cukrászattal és a gasztronómiával.

Október 20., szerda
A műemlék és a monumentális modern találkozása - elképesztő épület születik Székesfehérvár belvárosában

Októberben benézhettünk a Szent István Király Múzeumba: a rendházépület felújítása nemcsak a fehérvári történelem egy darabjának újjászületése, de a hozzáépítésre kerülő fogadótérrel valami egészen új és monumentális születik Székesfehérváron.

Október 26., kedd
Sorompók zárnák le a belvárost Székesfehérváron, így kontrollálnák a behajtást

A körzet lakossági fórumán vetette fel az ötletet az önkormányzat, és a jelen lévő, történelmi belvárosban lakók üdvözölték a sorompós rendszer kiépítését.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek