2 évnél régebbi cikk

Orbán: elítéljük Oroszország katonai fellépését
Fehérvár Médiacentrum fotója
Faceboom.com/orbanviktor
Orbán: elítéljük Oroszország katonai fellépését

Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán.

"Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezért a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülést tartott. Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését. Vésztanácskozást foguk tartani ma Brüsszelben" - kezdte Orbán Viktor Facebook-videójában.

Majd hozzátette, úgy látja, hogy az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat.

Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert számunkra a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába - humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd" - emelte ki a miniszterelnök.

"Nem tudjuk elfogadni a baloldalnak azon javaslatait sem, amelyek veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, ás veszélybe sodornák a családok rezsicsökkentését" - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő arról is tájékoztatott, hogy a katonai és kijelölt rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán-magyar határ térségében.

"Arra kell számítanunk, hogy a mai katonai támadást követően a Magyarországra érkező, feltehetően menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő, az ő ellátásukra felkészültünk, képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással" - zárta a miniszterelnök.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek