1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Szedreskerti piknik, Júniusi Filmfröccs, Térségi és Országos Népzenei Minősítő és A játszma
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Etyeki Piknik
Fehérvári programok a hétvégére: Szedreskerti piknik, Júniusi Filmfröccs, Térségi és Országos Népzenei Minősítő és A játszma

Tovább pörög a nyár és a júniusi programkavalkád: többek között kilátogathattok a Szedreskerti piknikre, lazulhattok a Júniusi Filmfröccsön Etyeken, megleshetitek a Térségi és Országos Népzenei Minősítőt, vagy beülhettek A játszmára a moziban.

Sport: Kiliti Akadémia - Szülői Ankét
Mikor?: Június 10., péntek 18:00
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Pénteken interaktív előadás során tudhatják meg a szülők a nemrég alakult Kiliti Akadémia alapítás okait, elveit, tevékenységét és felépítését. A jövőre vonatkozó célokat és elképzeléseinket is ismertetni fogják, illetve válaszolnak az esetleges felmerülő kérdésekre. Szóval, akit érdekel a sport világa, annak mindenképpen ott a helye!

Gasztro: Etyeki Piknik 12 - Júniusi Filmfröccs
Mikor?: Június 11., szombat 11:00
Hol?: Etyek

A pikniket 2013 óta látogathatják a kulináris élvezet-hajhászok nemcsak egy, hanem mindjárt két alkalommal: nyári, illetve őszi turnuson is tiszteletüket tehetik a gasztronómia szerelmesei, amelyet ezúttal borozgatással egybekötött filmezéssel bolondítanak meg. Márpedig a szőlőlugas mellett etyeki borokat kóstolni filmezés közben vagy filmesekkel diskurálni, igazán kivételes élménynek ígérkezik.

Mozi: A játszma
Mikor?: Június 9-től
Hol?: Cinema City Alba

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet. A tíz évvel ezelőtt bemutatott A vizsga főszereplői visszatérnek: hiába telt el annyi idő, ők továbbra is veszélyes és ravasz emberek maradtak.

Zene: KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő
Mikor?: Június 12., vasárnap 10:00
Hol?: Kisfaludi Közösségi Ház

A KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő több évtizedes múltra tekint vissza az országban és Székesfehérváron egyaránt. Az eseményen a csoportok vezetői nemcsak a minősítő oklevelet vehetik át, hanem a szakmai testülettel történő konzultációk során a további munkájukhoz, fejlődésükhöz is útmutatást kaphatnak.

A június 12-ei megmérettetésre három megyéből és a fővárosból tíz produkció jelentkezett, dalkörök, zenekarok és szólisták egyaránt. Közülük heten a térségi, ketten az országos minősítőn vesznek részt. Az esemény a Pákozdi Pacsirták nyitó dalcsokrával kezdődik, őket követi majd a házigazda Kisfaludi Búzavirág Dalkör, a Vadrózsa Citerazenekar, a Dercevirág népzenei énekegyüttes, Csordás István, a Kökényvirág Népdalkör, Sigmond Zselyke Zsófia, a Kisapostagi Dalkör és az Aranydaru népdalkör bemutatkozó műsora. A népzenei minősítő programját a Budapest Főváros II. Kerületi Német Önkormányzat Pesthidegkúti Német Dalköre zárja.

Színház: A furfangos kiskutya - A Meseerdő bábszínház előadása
Mikor?: Június 12., vasárnap 11:00
Hol?: Igéző

Sok zenével és látványos színpadképekkel tarkított híres népmese alapján készült saját feldolgozású bábszínházi előadás élményszerű szórakozást ígér. A hagyományos paravános bábszínházi előadás 40-45 perces, amelyben egyszerre fontos a látvány, a zene, a fény, a mozgás és az igényes bábszínpadi megjelenítés is.

Gasztro: Szedreskerti piknik
Mikor?: Június 12., vasárnap 15:00
Hol?: Csónakázó-tó

A Szedreskerti piknik helyszíne a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ környéke a Csónakázó-tó partján. Június 12-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a program, amelynek során hat óráig kreatív kézműves foglalkozás várja a családokat: gipszfigurákat készíthetnek, de a gyöngyfűzést, a papírvirág- és fonalkép-készítést is kipróbálhatják a gyerekek, de barátságkarkötővel is megajándékozhatják egymást. Fél négytől zenés foglalkozás kezdődik gyerekeknek, 18 órakor pedig a Groovehouse veszi birtokba a színpadot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek