1 évnél régebbi cikk

Adria-parti kisváros hangulata, olasz dallamok és magyar humor: nagy siker volt az Anconai szerelmesek komédia Fehérvárcsurgón
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly/FTV
Adria-parti kisváros hangulata, olasz dallamok és magyar humor: nagy siker volt az Anconai szerelmesek komédia Fehérvárcsurgón
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined

A Veres1Színház művészei mutatták be hétfőn este Fehérvárcsurgón az Anconai szerelmesek komédiát.

A hűvös, esős idő ellenére ismét megtelt a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély nyári színpadának nézőtere. A Veres1 Színház művészei ezúttal az elmúlt húsz év legtöbbet és legtöbbféleképpen játszott vígjátékát mutatták be.

A darabban felcsendültek jól ismert olasz slágerek is, amelyeket a közönség együtt dúdolhatott a színészekkel. A színház igazgatója szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy egy sikeres előadást vigyenek a közönség elé, azonban mint mondja, van még egy fontos tényező.

"Az látszik a színészeken, hogy szeretik egymást és szeretnek ebben a darabban játszani. És ez átjön a nézőnek is, hogy nem azért csinálja a színész, mert ez a pénzkereseti lehetősége, ez a szakmája, hanem mert ez a hivatása és imádja ezt a munkát, azt a közösséget, ahol éppen dolgozik, azt a közönséget, akik előtt játszik. És ez lejön ebből a darabból" - emelte ki Venyige Sándor a Veres1Színház igazgatója.

Az Anconai szerelmesek története két órás felhőtlen szórakozást ígért mindenkinek, bőséges humorral és egy csipet erotikával fűszerezve. A főszereplőt alakító Buch Tibor elmondta, fontos, hogy a színész tudjon azonosulni szerepével, ami ez esetben meg is valósult, hiszen az ő és Don Tomao személyisége nagyban hasonlít.

"Megpróbálom minden szerepben megtalálni magamat. Anconának Don Tomao a gengszterfőnöke, aki nagyon sodró lendületű, nagyon nagy dumás, nagyon nagyképű, és tele van érzelmekkel úgy, mint bármelyikünk. Egész egyszerűen szerelmes" - mondta el Buch Tibor.

Mindez pedig számos bonyodalmat és vicces pillanatot okozott a történetben, amely egy igazi kulturális koktélt nyújtott a közönségnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek