1 évnél régebbi cikk

Te mennyire vagy tudatos az elektronikai cikkek vásárlása terén?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Te mennyire vagy tudatos az elektronikai cikkek vásárlása terén?

Most a 21. század hajnalán kétféle ember létezik: az egyik, aki impulzus alapján vásárol. Akinek minden mindegy, és ha neki megtetszik valamelyik techcég újítása, akkor nem teketóriázik, azonnal lecseréli az okostelefonját, tévéjét vagy akár a számítógépét is. Azt, hogy ez mennyire kifizetődő vagy épp mennyire ökologikus, talán nem is kell nagyon boncolgatni. Szerencsére azonban van a másik - egyre növekvő - tábor, akit nem csábít el a fogyasztói társadalom, és akik nem státuszszimbólumként tekintenek egy-egy használati tárgyukra.

Ha te még az első tábort erősíted, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, de akkor is érdekes lehet számodra írásunk, ha már kellően tudatos vagy!

Ne szaporítsd a tonnákat!

Kevesen tudják, sőt ép ésszel nem is igazán felmérhető, hogy mit jelent az, hogy évente 20-50 tonna elektronikai hulladék keletkezik. Egyszerű ellene tenni: a Greenlaptop.hu használt számítógépei közül kell vásárolni és csak akkor, amikor igazán szükséged van rá.

A túlfogyasztás miatt ugyanis rengeteg olyan elektronikai cikket dobnak ki, amelyek amúgy még tökéletesen működőképesek, csak hát jön az új modell, a menőbb széria, és máris mostohává válik az üzemképes darab.

Ez persze egyéni szinten nem tűnik soknak, egy mobil és egy telefon per év, csak ugye lakunk pár milliárdan a bolygón.

Éppen ezért fontos, hogy csak akkor vásárolj, amikor valóban szükséged van rá, illetve olyan terméket vegyél meg, amely segít csökkenteni az ökológiai lábnyomodat.

Ökologikus számítógép?

Bizony, van ilyen is. Méghozzá a következő modell szerint:

Vállalati környezetben használnak egy-egy számítógépet, majd a rendszeres kötelező modellcsere után a gépek nem szemétdombra kerülnek, hanem a Greenlaptop.hu csapatához. Mivel alapvetően tökéletes állapotban érkeznek a gépek, ezért túl sok teendő nincs velük. A csapat ettől függetlenül alaposan átvizsgál minden modellt, az esetleges hibákat elhárítja, majd hosszas tesztelés után kerülnek ki a webáruházba a termékek.

Megvásárlásukkal két legyet is ütsz egy csapásra, hiszen egyrészt óvod a környezetet, mert nem kell újat gyártani miattad, sőt miattad nem kerül szemétbe egy másik, másrészt jóval olcsóbban tudsz hozzájutni a már jól megszokott minőséghez.

Válassz kedved szerint!

Ha azt hiszed, ilyen formában nem fogsz tudni válogatni, akkor tévedsz, ugyanis akár a márkahűségednek is nyugodtan hódolhatsz, hiszen minden megbízható nagy techcég képviselteti magát a palettán. 

Bátran nézz szét a kínálatban, hiszen típus, processzor, memória, háttértár, generáció, optikai meghajtó és minősítési kategória szerint is tudsz válogatni a prémiumminőségű használt gépek között!

Hogy mennyire nem kockázatos a vásárlás, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a forgalmazók két év garanciát vállalnak a termékeikre. Irány a webshop?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek