1 évnél régebbi cikk

Már ilyen szerszámokat is kaphatsz egy barkácswebshopban
·ÉletmódBarkácsolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels/Kim Stiver
Már ilyen szerszámokat is kaphatsz egy barkácswebshopban
·ÉletmódBarkácsolás·Utolsó frissítés: undefined

A közösségi média temérdek izgalmas lehetőséget kínál, ha felfedezőútra indulunk a barkácsolás világába. A különböző trendeket figyelve, könnyedén felújíthatjuk otthonunkat, és kiélhetjük a bennünk rejlő kreativitást.

A ,csináld magad’ mozgalom egyik fő mozgatórugója a fenntarthatóságra való törekvés, mely egyre inkább utat tör magának, és meghatározza a szokásainkat. A tudatos döntések beszivárognak a belsőépítészeti döntéseinkbe, és megpróbálunk mi magunk újat létrehozni olyanból, amit mások gondolkodás nélkül kidobásra ítélnének. Barkácsolhatunk magunknak könyvespolcot, vagy más külsőt kaphat egy régóta mellőzött kerti pad, de akár teljesen új dolgokat is készíthetünk egy kevés faanyag, és egy csavarhúzó segítségével.

Hogyan kezdjünk neki a DIY-életmódnak?

Először is tűzzünk ki magunk elé egy könnyen teljesíthető célt. Kezdjük kicsiben. Idővel, ha kedvet kapunk a barkácsoláshoz, egyre bonyolultabb ötleteket is megvalósíthatunk, de addig is haladjunk lépésről lépésre, hogy sikerélményeket szerezzünk.

A barkácsolási ötletek között rendszerint hasznos útmutatókkal is találkozhatunk. Rengeteg felhasználó osztja meg a saját maga által készített barkácstermékeket, és beavat minket az összeállítási folyamat minden apró lépésbe. Gyakran az emberek fényképes és videós bejegyzések segítségével szemléltetik kézügyességüket. Merítsünk ezekből inspirációt, és válasszuk ki legelső barkácsprojektünket.

A következő lépés az, hogy be kell szereznünk azokat az eszközöket és szerszámokat, melyekre szükségünk lesz a folyamat során.

Manapság már nem kell azonnal a közelünkben lévő szerszámosbolt után kutatunk, elég az, ha ismerünk egy remek barkácswebshopot, ahol minden fontos kelléket beszerezhetünk.

Profi barkácstermékek profi forrásból

Több online barkácsüzlettel is találkozhatunk a keresőlistákon.

Az sem jelent akadályt, ha az adott üzlet tőlünk több száz km-re van, mert bárhova kérhetünk szállítást, és néhány napon belül neki is kezdhetünk a kiszemelt projekt megvalósításának.

Érdemes szétnézni a profibarkacs.hu weboldalon is. Az elérhető termékkategóriák között biztosan megtaláljuk a számunkra szükséges kellékeket, ellenkező esetben pedig számíthatunk a Profibarkács csapattagjainak segítségére; több kiváló beszállítóval állnak kapcsolatban, így az általunk hiányolt termék garantáltan megrendelhető, és nem kell emiatt tovább keresgélnünk.

Gondoskodjunk a védelemről

Mielőtt belevágnánk egy barkácsötlet megvalósításába, nem csupán a DIY-kellékekről kell gondoskodnunk, hanem a saját biztonságunkról is. Még egy olyan ártalmatlannak tűnő tevékenység is, mint egy szög beütése, kellemetlen baleseteket okozhat, ha nem vagyunk elővigyázatosak. Érdemes munkavédelmi kesztyűt viselnünk, és természetesen maszkot is, ha festéshez, vagy csiszoláshoz készülünk.

A látásunk, illetve a hallásunk megóvása nagyon fontos, és nem árt az sem, ha a ruhánk védelméről is gondoskodunk. A munkavédelmi kellékek között megtaláljuk az elvégzendő feladathoz, valamint a személyes preferenciáinkhoz javasolt kiegészítőket. A Profibarkács virtuális polcain az egyszerű védelmi kellékektől kezdve a speciálisabb kiegészítőkig mindent megtalálunk. Semmiképpen se spóroljunk a saját biztonságunkon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek