10 hónapnál régebbi cikk

Hogyan vásároljunk okosan? 3 tipp
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik/BillionPhotos
Hogyan vásároljunk okosan? 3 tipp

Annak érdekében, hogy kevesebb időt töltsünk a konyhában, ne pazaroljuk a termékeket, ne költsünk felesleges dolgokra, és hogy valódi hatást gyakoroljunk arra, hogy mit eszünk, okosan és átgondoltan kell vásárolni.

Kiderült, hogy a gyors és olcsó vásárlás a tervezett étkezések szerint összeállított listával a legjobb. Javasoljuk, hogyan vásárolj, hogy később ne bánd meg a döntéseid.

Mindannyian szeretnénk tisztában lenni azzal, hogy az általunk vásárolt élelmiszerek megérik a rájuk költött pénzt. Ráadásul a tudatosan végzett bevásárlási projekt nem kényszerít bennünket arra, hogy kidobjuk a lejárt szavatosságú termékeket, és nem támogatja az élelmiszer-pazarlást. Íme, három tipp a bölcs vásárláshoz!

1. Ellenőrizd a konyhaszekrények és a hűtőszekrény tartalmát

Mielőtt elkezdenéd a bevásárlást, mindig vizsgáld át a hűtőszekrény és a szekrények tartalmát. Ennek alapján tervezd meg az étlapot úgy, hogy a rövid szavatossági idejű és a már meglévő élelmiszerek felhasználást preferáld, és csak a végén adj hozzá olyan termékeket, amiket pluszban meg kell vásárolni.

2. Készíts menüt a hétre

Az egész hétre szóló étkezéstervezés és menükészítés pénzt takarít meg, és segít az okos vásárlásban. Lehetővé teszi, hogy ne pazarold az ételt, egészségesebben táplálkozz, és betartsd a rendszeres étkezési időket. Étkezésünket mindig úgy tervezzük meg, hogy sokféle ételt együnk. Az aktuális heti akciós újság effektív segítséget nyújthat ahhoz, mire érdemes készülni a következő napokban.

3. Készíts bevásárlólistát!

Egy kész bevásárlólista a biztos garancia arra, hogy energia, pénz és idő szempontjából is a lehető legkevesebb befektetést eszközöljük a shoppingolásba. Ha mindent a kosárba teszünk, amin megakad a szemünk, akkor nagy a valószínűsége, hogy egészségtelen és drága termékeket is vásárolunk. Ha megtervezzük a vásárlást az egész hétre, és egy listát is mellékelünk a procedúrához, az óriási segítség lesz. Főleg, ha ragaszkodunk a leírtakhoz. Ez lehetővé teszi, hogy az ellenőrzésünk alatt tartsuk a költségvetést, és ne töltsünk felesleges perceket olyan részlegeken, ahol nem szeretnénk vásárolni

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek