9 hónapnál régebbi cikk

Kihirdették a ponthatárokat, ennyi kellett a fehérvári Kodolányira és az Óbudai Egyetemre
Kihirdették a ponthatárokat, ennyi kellett a fehérvári Kodolányira és az Óbudai Egyetemre

Szerdán este kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A Kodolányin a gazdálkodás és menedzsment szakon, míg az Óbudai Egyetemen a műszaki menedzser szakon volt a legmagasabb a ponthatár.

Nyilvánosak a ponthatárok. A bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kaptak a felvételizők, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhattak, bekerültek-e a vágyott képzésre.

A Kodolányi János Egyetem Székesfehérváron meghirdetett alapképzései közül költségtérítéses nappali képzésben a gazdálkodás és menedzsment szakhoz kellett a legtöbb pont (244), míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán az államilag finanszírozott nappali tagozatos képzésben a műszaki menedzser szakon volt a legmagasabb a ponthatár, mintegy 348 ponttal.

A Kodolányi János Egyetemen, a Székesfehérváron meghirdetett alapképzések közül költségtérítéses nappali képzésben az emberi erőforrások szakhoz 192 pont kellett, a gazdálkodás és menedzsment szakhoz pedig 244, míg a közösségszervezés szakra 179 ponttal már be lehetett kerülni. A turizmus vendéglátás szakhoz 216 pontra volt szüksége a diákoknak.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán meghirdetett alapképzések közül államilag finanszírozott nappali tagozatos képzésben a földmérő és földrendező mérnök szakon 262 pont, gépészmérnöki szakon 264, műszaki menedzser szakon 348 pont kellett. A villamosmérnöki szakhoz 268, a mérnökinformatikus szakhoz pedig 284 pontra volt szüksége a felvételizőknek.

Akiknek most nem sikerült felvételt nyerniük, lehetőségük van pótfelvételin, vagy az őszi érettségin, és a keresztféléves felvételin részt venni, így nem kell egy évet várniuk egy újabb esélyre.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek