9 hónapnál régebbi cikk

Cser-Palkovics András a Vidiről: „Nem csak nem akarjuk, de nem is tudnánk mi eltartani a klubot”
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Cser-Palkovics András a Vidiről: „Nem csak nem akarjuk, de nem is tudnánk mi eltartani a klubot”

A media24.hu portálon nyilatkozott a fehérvári fociklubról a "szurkolói minőségben" korábban több kritikát megfogalmazó polgármester. Szóba került, milyen szerepet vállalhat az önkormányzat a jövőben.

A labdarúgó bajnokság rajtjának apropóján kérdezte a media24.hu Cser-Palkovics Andrást, akiről ismert, hogy évtizedek óta bérletes szurkolója a Vidinek. De nemcsak szurkolója, hanem kritikusa is - ennek kapcsán az interjúban újfent megerősíti, hogy a tavasszal több alkalommal a közösségi médiában megfogalmazott észrevételei nem a polgármester, hanem a szurkoló szavai voltak.

„(...) fontos kiemelni, hogy mint szurkoló, fogalmaztam és a fogalmazok meg a jövőben is véleményt, hiszen maga az önkormányzat már évek óta nem tulajdonosa a Fehérvár FC Kft-nek és a felnőtt csapat vonatkozásában szponzorok, támogatók sem vagyunk. A klubbal most létrejövő megállapodás szerint ugyan

visszaszáll  támogatóként Székesfehérvár Önkormányzata a fociba, ám kizárólag csak az utánpótlás tekintetében.

Tehát hangsúlyozom, hogy a nagycsapathoz, a felnőtt együtteshez a 2023-2024-es idényben sem fogunk közpénzből önkormányzati forrást biztosítani!” - mondja a fehérvári polgármester.

Mivel a Fehérvár FC szponzorálásából kiszállt a MOL, nehezebb idényt jósolnak a csapatnak, amely több magyar és fiatal játékost kíván foglalkoztatni a jövőben. Cser-Palkovics András szerint ez üdvözlendő, de a szurkolói elégedettség a hozzáállásból következhet.

„Most jóval kevesebb pénzből fog gazdálkodni ez a klub, mások lehetnek a reális célok, amit a szurkolóknak is el kell fogadni, de nekem az a tapasztalatom bérletesként a többi bérletes között, hogy a szurkoló mindent megért, ha látja, hogy szív, alázat és akarat van a pályán.”

Arra a kérdésre, hogy az új helyzetben felmerülhet-e a klub „nyomatékosabb támogatása az önkormányzat részéről, határozott nemmel válaszolt a polgármester.

Ki kell emelnem, hogy nemcsak nem akarjuk, de nem is tudnánk eltartani mi a klubot, hiszen egy éves szinten 5-6 milliárdos költségvetésű focicsapatot nem lenne lehetőségünk finanszírozni...

Hogy miben tud és szándékozik segíteni az önkormányzat a Fehérvár FC-t, arról annyit mond Cser-Palkovics András, hogy remélhetőleg stabilitást eredményez majd a most megkezdett út, és ebben vállal több szerepet a város, „de ennek a tartalmáról még nem tudok beszámolni, majd az egyeztetések után, miután lejárnak a stadionhoz kapcsolódó szerződései a klubnak és a önkormányzatnak. Egyébként magának a stadionnak a működtetésében vállalnánk többlet szerepet, úgy, hogy viszont többlet lehetőséget is kapna az önkormányzat. Erről egyébként korrekt tárgyalások folynak a klub és a város között. Ahogy ezek eredményre vezetnek, a nyilvánosságot erről tájékoztatni fogjuk.”

A város polgármestere június végén a Fehérvár Televízió vendége volt. Az egyik néző kérdésére Cser-Palkovics András elmondta, hogy a felnőtt csapat szponzorációja nem önkormányzati feladat, de az utánpótlásban szerepet vállalhat Székesfehérvár. A Vidire vonatkozó részt 1:05-től lehet megnézni ebben a videóban:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek