8 hónapnál régebbi cikk

A nem működő lift miatt akart a síneken átkelni Agárdnál a halára gázolt mozgáskorlátozott utas
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google Streetview
A nem működő lift miatt akart a síneken átkelni Agárdnál a halára gázolt mozgáskorlátozott utas

Kerekesszékes férfit gázolt halálra a vonat augusztus 18-án egy agárdi vasúti átjáróban. A 45 éves áldozat azért nem a liftet használta, mert az nem működött.

Az eset körülményeiről a Telex írt részletesebben. Az áldozat anyja a lapnak elmondta, Tibort általában úgy engedték el, hogy inkább mindig menjen lifttel, mert az a biztonságos. De a lift nem működött, ezért a vasúti átjárón kellett átmennie a barátnőjéhez igyekezve.

A kérdéses lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt – írta a Telex megkeresésére a MÁV sajtóosztálya. Hozzátették: ez a gyakorlatban sajnos kényelmetlenséget okoz a mozgásukban korlátozott utasok számára, ugyanakkor az átjáró használata még elvileg sem rejthet veszélyt az ő biztonságukra nézve sem. Ezért a rendőrséggel együttműködve minden részletre kiterjedő vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek tisztázására.

A halálos kimenetelű vasúti közlekedési baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint eljárva vizsgálja, válaszolta a Telex kérdésére a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A vasútállomásokra épített liftek működésével kapcsolatban többször merült már fel probléma. A MÁV korábban megígérte, hogy a kivitelező által gyakran külső okokra (rongálók, tolvajok, időjárás) visszavezetett meghibásodásokat kijavítja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek