8 hónapnál régebbi cikk

400 méteren múlt az ütközés, ezért késtek a vonatok a Fehérvár-Budapest vonalon
Fehérvár Médiacentrum fotója
magyarnemzet.hu
400 méteren múlt az ütközés, ezért késtek a vonatok a Fehérvár-Budapest vonalon

A Tópart InterCity időben megállt, így nem ütközött a szabálytalan tehervonattal. A vizsgálat után áll helyre a menetrend.

A Mávinform tájékoztatása szerint egy Nagytétény állomásra beérkező tehervonat egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett szabálytalanul elhaladt, és egy váltót megrongált. Eközben a Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról 11:57-kor továbbindult Tópart InterCity (IC 857) időben megállt Nagytétény állomás előtti jelzőnél. A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg. Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki.

Az érintett Tópart IC (IC857) utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével a Tárnokról Kőbánya-Kispestre 13:16-kor elindult S36-os (3895 számú, Tétényligetnél is megáll majd) és a Székesfehérvárról a Déli pályaudvarra tartó, Tárnokról 13:25-kor továbbindult Z30-as vonatra (4535) szállították át.

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel, nőtt a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. 15 órára befejezték a vizsgálatot, így már ismét két vágányon haladnak a vonatok Tárnok és Kelenföld között. Az S36-os vonatok is már teljes útvonalon közlekednek. Fokozatosan csökkennek a késések, délután helyreállhat a menetrend a székesfehérvári vonalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek