7 hónapnál régebbi cikk

Idén is megemlékezett Nagy Gáborról az Alba Fehérvár csapata.
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Idén is megemlékezett Nagy Gáborról az Alba Fehérvár csapata.

Aki a székesfehérvári kosárlabdával akár keveset is foglalkozott, Nagy Gábor nevét biztosan hallotta. Az Alba egykori játékosa, edzője, majd elnöke a sportág alappillére volt városunkban.

A klub egyik legszebb korszakát vezető, 2013-ban Székesfehérvár Önkormányzata által Pro Civitate díjjal is kitüntetett szaktekintély, 2021 júliusának végén hunyt el. Elnöksége alatt három bajnokság és két kupagyőzelemmel büszkélkedhetett városunk kosárlabda csapata.

Bár az országos szövetségben és ligában is volt szerepe, sose hagyta el városát. Éppen ezért nem kevés kosárlabda-szimpatizáns előtt játszott ma az Alba a DEAC csapata ellen.

A mérkőzést megelőzően egy perc néma csönddel emlékeztek a játékosok, szurkolók és minden jelenlévő.

"Ha ő nem lett volna lehet, hogy nem lett volna férfi kosárlabda itt a városban, és emlékét szeretnénk ezáltal is megőrizni, és tisztelegni munkássága és sikerei előtt"- hangsúlyozta Simon Balázs, a klub sportigazgatója. 

Simon Balázs kiemelte, az eseményt szeretnék minden évben megrendezni, és méltó emléket állítani az előtt, aki nélkül Székesfehérvár sportélete nem tartana itt.

Az emlékmérkőzést végül a Hajdúságiak nyerték meg 80-85-re. A szezon első bajnokiját szeptember 30-án, szombaton rendezik az Alba Regia Sportcsarnokban 17 órakor.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek