6 hónapnál régebbi cikk

Egyre nagyobb sikert aratnak az extrém lecsók
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK / Simon Erika
Egyre nagyobb sikert aratnak az extrém lecsók

220 bogrács alatt lobbant fel a láng ma reggel a Fehérvári Lecsófőző Vigasságokon. A családok, baráti társaságok és munkahelyi közösségek egy hangulatos délelőttöt tölthettek együtt, és még az általuk készített étket versenyre is nevezhették. 

A Fehérvári Lecsófőző Vigasságok visszatérő főzői között volt olyan, aki évek óta ugyanazzal a recepttel érkezik: a frissen főtt lecsót fűszeres csirkemellel bolondítja meg, és kíváncsian várja a szakmai zsűri véleményét. Vannak olyanok is, akik minden évben új ötlettel állnak elő, és sorra próbálják ki a húsgombóccal, babbal, többféle paprikából készülő ízkombinációkat.

Számos bográcsban készült ételt a közösségek, barátok, az aszalnál megálló érdeklődők kóstolhatnak, és mondják el véleményüket az alkotónak. Elismerő szavakat zsebelhetett be a nap végére a cukkinis, vörös- és fehérbabos lecsó készítője, aki háromféle szalonnás alapon főzte meg a zöldségeket, majd szarvas és mangalica szalámi mellett lókolbásszal tette még ízesebbé.

Az idei Fehérvári Lecsófőző Vigasságon hat ismert séf mond véleményt a lecsófőzők remekeiről. Adamek Balázs, Barsch Tamás, Bóza Roland, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Ulrich Tamás a főzés ideje alatt körbejárt, és tanácsokkal segítette a résztvevőket, majd kóstolta és minősítette az elkészült lecsókat.

A nap végére kiderül, ki lesz az idei Lecsókirály, új gazdára talál az alapítóról elnevezett Sipi Emlékkupa, és a szervezők javaslata alapján kiosztják a Legdekoratívabb Főzőhely címet is. A családokat a Zichy ligetben egész nap családi programok, színpadi bemutatók várják, a főzők között utcazenészek járnak, az eseményhez pedig hagyományosan kézműves kirakodóvásár is társul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek