6 hónapnál régebbi cikk

Természetfotó-kiállítás nyílt a Megyei Levéltárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Természetfotó-kiállítás nyílt a Megyei Levéltárban

Szűcs László természetfotográfus alkotásaiból nyílt kiállítás a Fejér Vármegyei Levéltárban. Az alkotó 50 éve örökíti meg a természet, különösképpen a madarak életét fotókon.

Szűcs László a madarak életét bemutató képeiből nyílt kiállítás a Fejér Vármegyei Levéltárában. A természetfotográfus, technika-történész muzeológus, a Fotó Natura Természetfotósok Egyesülete alapító tagja több, mint hatvan éve kezdett fényképezni, majd a '70-es évek elejétől kifejezetten a természetfotózás felé fordulva alkotott.

“Aki végignézi a képeket, annak a szépérzéke fog kielégülni. Igyekeztem olyan pillanatokat elkapni, amik mutatósak és van olyan valóságtartalmuk, amikről beszélni fogok, mert minden képnek története, élete van" - nyilatkozta Szűcs László természetfotográfus.

Az alkotó úgy fogalmazott, a természetet nem nagyon ismerjük, olyan irányba fejlődünk, hogy egyre inkább a specialisták korát éljük, akik kisebb részleteket ismernek, ám az egészről nem tudnak semmit: "Ez a kis kiállítás az egészet nem tudja megközelíteni, de ha az ember egy picit is elgondolkozik a képeken, akkor közelebb kerülünk ahhoz, hogy alázatot érezzünk a természettel szemben."

Szűcs László természetfotó-kiállítását 2024 tavaszáig, hétfőtől csütörtökig, munkanapokon 8-15 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek