6 hónapnál régebbi cikk

Idén 26-an vehették át a Széchenyi Díj A Közügyekért elismerést
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Idén 26-an vehették át a Széchenyi Díj A Közügyekért elismerést

A díjat évről évre átadják a polgári védelem, tűzoltás, településfejlesztés, közbiztonság, mentés, rendvédelem, fegyveres testületek, közszolgálatosok, köztisztviselők, valamint a sajtó és a civil szféra területén dolgozóknak.

Hetedik alkalommal adták át a Széchenyi közügyekért díjat, amit nyolc évvel ezelőtt a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal közösen alapítottak. Varga István, a díj egyik alapítója elmondta, a elismerést azok kapják, akik hosszabb ideig kimagaslóan teljesítenek a köz érdekében: “Önkénteseknek, tűzoltóknak, mentőknek, katonáknak, alkotóknak adjuk, akik sokat tesznek a közügyekért és díjmentesen tevékenykednek, alkotnak. A díj nevében is benne van, hogy a közügyekért, tehát azt kiemelten fontos.”

Idén 26-an kaptak Széchenyi-díjat, köztük a Fehérvár Médiacentrum két kollégája, Palkó Zsuzsanna szerkesztő-riporter-műsorvezető és Szentmiklósi Dávid vezető vágó.

“Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon örültünk és nagyon nagy megtiszteltetés az, amikor díjat kap az ember, hiszen mindenkinek fontos az elismerés, a mi munkánkban szerintem különösen. Egy ilyen díj alátámasztja azt, amiért dolgozunk, hogy egyfajta hidat képezzünk a hallgatók, nézők és hírek, információk között. Szóval azt gondolom, hogy ez ilyen ritka dolog, mert az ember nem kap minden évben díjat, és ilyenkor nagyon tudjuk értékelni" - mondta el Palkó Zsuzsanna.

Az díjátadó közben Tóth Tibor Tibiton dalaival szórakoztatta a vendégeket, illetve Bednár András Széchenyi István tiszteletére írt alkotását is hallhatta a közönség. A támogatói oklevelek átadása után állófogadással ünnepeltek a díjazottak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek