6 hónapnál régebbi cikk

Fejérben bővült új üzemmel Gusztáv kedvenc arcszeszének gyártója
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/caolahungary
Fejérben bővült új üzemmel Gusztáv kedvenc arcszeszének gyártója

Caola szappan, Barbon borotválkozó szerek és Opera uborkatej - pár évtizeddel ezelőtt szinte minden magyar család fürdőszoba polcán megtalálhatóak voltak ezen készítmények. A Caola Zrt. azóta új tulajdonoshoz került, csütörtökön avatták fel új gyártócsarnokukat Martonvásár mellett.

Elsősorban fertőtlenítőszereket gyártanak majd a Caola, Martonvásár melletti ipari parkban épített új gyárában. A 4000 négyzetméteres üzemet olyan technológiával szerelték fel, mely képes nagyobb mennyiségű alkoholos és alkoholmentes fertőtlenítőszerek előállítására is, így az egészségügyi ellátás biztonság fenntartásához is hozzá kívánnak járulni az új 6 milliárd forintból megvalósult, zöldmezős beruházással.

A most átadott üzem híd a múlt és jelen között" - hangsúlyozta a 192 éves múlttal rendelkezdő cég elnök-vezérigazgatója, Bándi Imre az avatóünnepségen.

"A gyártóüzemünk a naperőmű telepítését követően, Közép – Kelet Európában egyedülálló módon, teljes egészében megújuló energiával működik majd. Az infrastrukturális fejlesztés mellett kiemelt stratégiai célunk azon neves márkák visszaszerzése is, melyek régen a Caola által lettek ismertek emberek milliói számára" - mondta Bándi Imre. 

Az avatón Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt években Martonvásár arra törekedett, hogy "a saját lábára állhasson", és ebben a törekvésben jelentős lépés a Caola új gyára, amellyel a város adóbevételei tovább növekednek.

A beruházással 21 új munkahelyet is teremtettek.

Mint az átadón a Varga Mihály elmondta: 2010-ben azt a célt tűzték ki, hogy egymillió munkahelyet teremtsenek az országban, ezt mostanra sikerült elérni: jelenleg 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon – szögezte le a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy ezt a célt csak a magyar gazdaság szereplőivel karöltve lehetett elérni. Csak az Egészségipari Támogatási Program keretében az elmúlt években 83 egészségügyi fejlesztés valósult meg 87 milliárd forintos összértékben a kormány támogatásával, köztük a jelenlegi beruházás is.

Bővül a 192 éves cég portfoliója

A nagy múltra visszatekintő, tradicionális magyar vállalkozás új üzemében műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé. Ezzel tovább erősödik a kezdetekkor kozmetikumokkal foglalkozó cég mára jóval szélesebb profilja. A nyilvános cégadatok szerint a Caola Zrt. 2022-ben 1,1 milliárd forint nettó árbevétel mellett 424 millió forintos veszteséget realizált, míg tavalyelőtt 1,25 milliárd forintos nettó árbevétel után 144 milliós nyeresége volt.

Mindezek után már csak Gusztávot várjuk vissza, ahogy segít a szomszédján, és annak borotválkozás utáni bőrbántalmain. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek