6 hónapnál régebbi cikk

A jövő Federerje is itt lesz? Nem volt még ilyen erős mezőny tenisztornán Fehérváron
A jövő Federerje is itt lesz? Nem volt még ilyen erős mezőny tenisztornán Fehérváron

Igen rangos nemzetközi tornának ad otthont a Kiskút Tenisz Klub, amely október 23-a és 29-e között látja vendégül az ITF J200-as verseny mezőnyét. Hazai teniszezőknek is szurkolhatunk.

A J200-as besorolás jól mutatja a torna rangját, hiszen a nemzetközi szövetségnél ez a második legmagasabb besorolás. Ezt a mezőny erőssége is megerősíti: a fiúknál egy TOP100-as, és további tizennégy TOP200-as játékos szerepel az előzetes rajtlistán. A lányoknál hatan a TOP100-ból, további tizenketten a TOP200-ból érkeznek Székesfehérvárra.

Ez már az ötödik ilyen szintű ITF versenye lesz a Kiskút Tenisz Klubnak, a korábbi döntősök közül a svájci Jerome Kym 2019-ben játszott finálét Székesfehérváron a junior világranglistán, és egészen az ötödik helyig kapaszkodott. A még mindig csak húsz esztendős teniszező jelenleg a felnőttek között a legjobb 500-ban van, de a nyáron egy ideig a 348. helyen áll. De akkori legyőzője, Felix Gill is stabilan a legjobb 500 között áll.

Viszló Csaba a Kiskút Tenisz Klub tulajdonosa büszke arra, hogy évről évre ilyen erős, nemzetközi szinten is elismert utánpótlástornának lehet a házigazdája a fedett csarnok.

„Mindig is fontos volt számunkra, hogy az utánpótlás számára is megfelelő versenyzési lehetőséget tudjunk biztosítani.

Ennek a csúcsa ez a J200-as besorolású torna, amelyre idén is igazán komoly mezőny jött össze.

Külön öröm számunkra, és a hazai tenisztársadalom számára, hogy több magyar játékos is itt lehet, értékes pontokat szerezhet. Bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét sokan kilátogatnak hozzánk, hiszen itt játszanak majd azok a játékosok, akiket a jövőben akár Grand Slam versenyeken is láthatunk” - hangsúlyozta Viszló Csaba.

A torna hétfőn a selejtezőkkel kezdődik, szerdán indulnak a főtáblás küzdelmek, a párosok csütörtökön kezdenek. Galambos Gábor versenyigazgató elmondta, olyan erős a mezőny, hogy a fióknál alanyi jogon magyar játékos nem fér fel a főtáblára, a lányoknál azonban kiskutas teniszezőért is szoríthatnak majd a kilátogató szurkolók a legjobb 32 között. 

„A junior tornák esetében a J200-as besorolás a második legerősebb, tehát ezen már a legjobbak is elindulnak. A fiúknál alanyi jogon magyar játékos nem is fért fel a főtáblára, annyira sok topjátékos nevezett, de szerencsére a szövetség és mi is, a rendezők, kaptunk két-két szabad-kártyát.

A kiskutas Juhász Bence, és a csapatbajnokságban nálunk versenyző Sift Barnabás is így biztosan ott lesz a legjobb 32 között, de bízunk benne, hogy a selejtezőből lesz még magyar, aki csatlakozik hozzájuk. A lányoknál alanyi jogon lehet ott a szintén kiskutas Farkaslaki-Hints Flóra, valamint a Gellért SE játékosa, Bíró Melinda is.

A jövő Federerét lehet, hogy itt látják, mert ilyen erős verseny még nem volt Fehérváron, toptenisz lesz, az biztos!” - mondta Galambos Gábor.

A Viszló Transz Cup elődöntőit október 28-án, szombaton rendezik, míg a döntőkre egy nappal később, tehát vasárnap kerül sor. 2020-ban magyar házi döntőt hozott a fiúknál a torna, hátha idén is lesz hazai versenyző valamelyik fináléban.

A legfontosabb információk itt érhetők el.

Borítókép: simplesport.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek