6 hónapnál régebbi cikk

Közszolgálati díjat kapott a Városgondnokság szakembere
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Közszolgálati díjat kapott a Városgondnokság szakembere

A Városgondokság munkatársa, Polai Szilárd kapta a közszolgálati díjat, melyet minden évben a közért kiemelkedő tevékenységet nyújtó személyeknek ítélik oda.

Sokan dolgoznak együtt Polai Szilárddal, a Városgondnokság szakemberével, szinte nincs is olyan program a városban, aminél ne működne közre. Kiemelkedő munkát végez a városért, és éppen ezt ismerik el a közszolgálatban dolgozók elismerésére alapított szakmai díjjal.

"Nagyon sokan dolgoznak a város közösségért, azért, hogy ez a város nap, mint nap éljen. Az ő munkájuk nem látványos. Egy olyan díjazottat köszönthettünk ma, aki ebbe a csapatba tartozik, akinek a munkája nem látványos, de nélkülük ez a város nem működne, nem lenne olyan, amilyen és nem lenne tele értékkel. Nem tudnánk megmutatni azokat az értékeket, amikkel rendelkezünk!" - mondta el Róth Péter alpolgármester.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért három, a közszolgálatban dolgozó személynek ítélte oda a díjat. A Civil napon már ketten átvehették az elismerést. A Városgondokság munkatársa azon a napon is a rendezvény sikeréért dolgozott, így Polai Szilárdot most kapta meg az elismerést.

Szilárdot váratlanul érte az elismerés, nyolc éve a csapat oszlopos tagja és megtalálta itt a hivatását. A rendezvények alapszolgáltatását, a villamos részét építi ki kollégáival.

"Az építőiparból jöttem, aztán jött ez e lehetőség! Igazából jól érzem magamat, elég jól sikerült beilleszkedni és elég jó kapcsolatrendszer alakult ki a város és köztünk, a Városgondokság között" – nyilatkozta Polai Szilárd díjazott.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi elnöke Németh László négy évtizede dolgozik a civil szféráért. 2017-ben fogalmazódott meg a gondolat, hogy legyen egy olyan díj, mellyel a közért dolgozó személyeket ismerhetik el. A civil szervezeteknek segítségre van szükség. Ebben pedig hosszú évek óta partner a Városgondokság.

"Nagy öröm, hogy az alapítvány észrevette egyrészt a Városgondokság munkáját, és az is nagy öröm hogy egy fizikai dolgozónk , egy villanyszerelő technikus kaphatta meg a díjat. Ez azért is fontos, mert a Városgondokság dolgozóinak háromnegyede fizikai munkás, tehát az ő munkájukat is észrevette végre a közélet" - emelte ki Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója.

Az okleveleket a székesfehérvári civil szervezetek, a helyi közösségek önzetlen segítéséért és fejlődéséért Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány elnöke adta át.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek