5 hónapnál régebbi cikk

RE-CONNECT HUB: Online együttműködési platform segíti a turisztikai szakemberek munkáját
·Zöldturizmus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com
RE-CONNECT HUB: Online együttműködési platform segíti a turisztikai szakemberek munkáját
·Zöldturizmus·Utolsó frissítés: undefined

Az utóbbi években a legtöbb iparág felismerte a fenntarthatóság sürgető szükségességét, nincs máshogy ez a turizmusban sem, ahol egy úttörő kezdeményezés formálódott az elmúlt két évben.

A RE-CONNECT körkörös turisztikai együttműködési platform (HUB) egy litván, olasz, ír, szlovén és magyar nemzetközi partnerség bábáskodása mellett született meg a RE-CONNECT Erasmus+ projekt keretében.

„A RE-CONNECT HUB egy olyan jövőbe mutató kezdeményezés, amely lehetővé teszi a turisztikai szakemberek és érdeklődők számára, hogy a fenntarthatóságot ne csak szavakban, hanem tettekben is kifejezésre juttassák” – árulta el Hegedűs István a projektet vezető székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársa.

A RE-CONNECT HUB átfogó eszköz- és erőforráskészletet kínál, amellyel a turisztikai szolgáltatók, szakemberek elindulhatnak a fenntarthatóbb működés felé vezető úton. Íme egy kis ízelítő abból, hogy mire is számíthatnak a felhasználók:

Ötletmegosztás és -csere: Együttműködhet és értékelheti a különböző fejlesztési kihívásokkal kapcsolatos ötleteket a digitalizáció, a hulladékgazdálkodás, az építőipar, az energia, a víz és a vonzó turisztikai úticélok fejlesztése területén dolgozó szakértőkkel.

Interaktív körkörös turisztikai fórum: Megoszthatja tapasztalatait a körkörös turizmus területén társaival egy tematikus online fórumban.

Fenntartható turisztikai szolgáltatások értékelése: Értékelheti turisztikai ötleteit egy online önértékelő eszköz segítségével, és szakértői útmutatást kaphat ezek fejlesztéséhez.

Online munkavégzés és együttműködés: Privát csoportokat, feladatlistákat hozhat létre, amelyeket könnyedén kezelhet munkatársaival.

Közösségi hálózatépítés: Kapcsolatokat építhet, hozzáférhet a nyilvános hírfolyamhoz, kommentálhatja a bejegyzéseket, megoszthatja ötleteit és privát üzeneteket küldhet a tagoknak.

Tematikus tartalmak és európai jó gyakorlatok: Elmerülhet a cikkek, segédanyagok és válogatott jó gyakorlatok digitális könyvtárában a digitalizációtól a zöld energiáig és a fenntartható fejlődési célokig és még sok más témában.

Körkörös turisztikai online tanfolyam: Hozzáférhet egy ingyenes, 11 modulból álló online tanfolyamhoz, amely a fenntartható életmódtól a körforgásos turizmus digitális megoldásáig számos témát felölel. A tanfolyam elvégzése után tanúsítványt szerezhet a sikeres elvégzésről.

Útmutató a közös értékalkotáshoz: Átfogó útmutató arról, hogyan lehet együttműködéssel felgyorsítani a körforgásos turizmus projektjeit, termékeit vagy szolgáltatásait.

A RE-CONNECT projekt egyik fő célkitűzése, hogy a kevésbé látogatott turisztikai célpontok szakembereinek kompetenciáit fejlessze. A projektet megvalósító partnerség elkötelezett a zöldebb és digitálisabb fejlesztési megközelítések megvalósítása mellett, biztosítva a fenntartható turizmust és a körforgásos gazdaság elveit.

Fedezze fel Ön is a projekt nyújtotta lehetőségeket és tegyen egy lépést a turizmus fenntartható jövője felé. Regisztráljon a RE-CONNECT HUB-ra, és legyen aktív tagja a RE-CONNECT körkörös turisztikai együttműködési platform közösségének.

A RE-CONNECT-ről és a projekt céljairól további információkat a https://reconnecthub.eu oldalán , valamint a KDRIÜ honlapján és Facebook-oldalán talál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek