5 hónapnál régebbi cikk

Kijutott az Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó válogatott!
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI
Kijutott az Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó válogatott!
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Hihetetlen körülmények között, a 96. percben esett öngóllal ért el 2-2-es döntetlent Szófiában a válogatott, ezzel pedig 1986 óta először jutott ki pótselejtező nélkül egy labdarúgó-világeseményre.

A Bulgária-Magyarország meccs előtt annyi volt biztos, hogy egy döntetlennel is kijut a jövő évi németországi Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Marco Rossi csapata azonban nem akart döntetlenre játszani, és nagyon hamar vezetést szerzett Ádám Martin fejesgóljával.

Hiába egyenlítettek első lövésükből a bolgárok, utána emberhátrányba kerültek, és úgy tűnt, biztosan utalja a meccset a magyar csapat. Csakhogy a mezőnyfölény közepette az ellenfél tizenhatosán szabálytalankodó Kerkez Milost is kiállították, a hazaiak pedig egy erősen véleményes 11-esből a vezetést is megszerezték.

Ekkor már a veszett fejsze nyele után kapkodott a magyar együttes, amelynek Szoboszlai szólójánál óriási esélye volt, de a kapus védett. Már úgy tűnt, a hazai, Montenegró elleni meccsig kell várni a biztos kijutásra, amikor a hatperces hosszabbítás legvégén a Liverpool sztárjának szabadrúgása után a bolgár Petkov saját kapujába csúsztatta a labdát, ezzel pedig 2-2-es döntetlen lett a vége.

Így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a magyar csapat kijutott az EB-re, és az előző két alkalommal ellentétben ehhez nem kellett pótselejtezőt vívnia!

Ezt megelőzően az 1986-os, mexikói világbajnokság volt az utolsó torna, amelyre egyenes ágon kvalifikálta magát a válogatott. A csapatban a Fehérvár FC középpályása, Kalmár Zsolt csereként lépett pályára. A csoport utolsó meccsén vasárnap Montenegró lesz a telt házas Puskás Arénában a mieink ellenfele.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek